Artikel top billede

Larry Ellison trækker sig som administrerende direktør i Oracle

Opdateret: Larry Ellison stopper som administrerende direktør i Oracle.

70-årige Larry Ellison, der var med til at stifte it-giganten Oracle, stopper som administrerende direktør i selskabet.  

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

Han skal i stedet være bestyrelsesformand i Oracle og CTO - teknisk chef - i selskabet.

"Oracles bestyrelses har også udpeget både Safra Catz og Mark Hurd til CEO-stillingen i Oracle Corporation," lyder det fra selskabet.

Dermed vender den tidligere HP-topchef Mark Hurd tilbage til den absolutte top i den internationale it-branche.

Deler ansvaret imellem sig

Ifølge Oracle kommer Safra Catz, der har haft lederpositioner i Oracle siden 1999, til at have ansvaret for alt, der vedrører fremstilling, finans og juridiske opgaver - det er de samme ting, som hun har stået for indtil nu.

Mark Hurd kommer til at få ansvaret for salg og service, og de forskellige vertikale forretningsenheder vil fortsætte med at rapportere til ham, skriver Oracle.

Larry Ellison får som CTO ansvaret for software- og hardware-udvikling.

"Safra og Mark kommer nu til at rapportere til Oracles betyrelse i stedet for mig," udtaler Larry Ellison.

"Vi tre har arbejdet godt sammen i de seneste mange år, og vi har planer om at fortsætte med at arbejde sammen i den overskuelige fremtid. Det har altid været en af mine top-prioriteter at fastholde dette ledelseshold," udtaler Larry Ellison med henvisning til, at der ikke bliver rykket rundt på de øvrige ledere i organisationen.

Larry Ellison vælter sig i penge

Oracle blev stiftet i 1977 af Larry Ellison, Bob Miner og Ed Oates.

I 2013-regnskabet havde selskabet 122.459 ansatte, en omsætning på over 45 milliarder dollars og et resultat på næsten 11 milliarder dollars, omkring 60 milliarder danske kroner. 

Finans-magasinet Forbes lister Larry Ellison som den tredje rigeste mand i USA og den femte rigeste mand i verden.

Han menes at være god for omkring 52 milliarder dollars. 

Larry Ellison bliver ofte sammenlignet med andre it-ikoner som Bill Gates, Steve Jobs og Michael Dell, der alle har bygget kæmpe it-koncerner op helt fra bunden.

Da Bill Gates i sin tid stoppede som administrerende direktør i Microsoft, blev han også bestyrelsesformand - som det nu er tilfældet med Larry Ellison, der dog så også holder fast i den mere daglige ledelse som CTO.

Den amerikanske drøm

Larry Ellison blev født som Lawrence Joseph Ellison i New York af en mor på blot 19 år. 

En onkel og tante i Chicago adopterede ham, og han voksede op i deres to-værelses lejlighed i et af Chicagos jødiske kvarterer. 

Ellison-efternavnet kommer fra hans adoptivfar, der var fra Rusland. Han tog navnet Ellison efter det første sted i USA, som han betrådte - Ellis Island.

Larry Ellison fik først sin rigtige mors navn at vide, da han var 48 gammel. Hans far er ukendt.

Læs også:

Larry Ellison har netop rundet 70 år - hvem skal afløse ham, når han er væk?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere