Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Hver torsdag eftermiddag møder 22 nordjyske datamatikerstuderende op for at være med i den gratis undervisning i web-udvikling, som it-firmaet Wexo stiller til rådighed.

Mangel på web-udviklere: Nordjysk it-firma giver gratis undervisning

Aalborgensisk it-firma oplærer datamatikerstuderende i design og kodning af webshops. Det har allerede kastet de første job af sig.

Mangel på kvalificerede it-udviklere har fået det nordjyske it-firma Wexo til at tilbyde gratis undervisning i webshop-design til en gruppe studerende på datamatikeruddannelsen på Professionshøjskolen i Aalborg (UCN).

Siden sommerferien har Wexo hver torsdag eftermiddag stillet en underviser til rådighed for de studerende, som på den måde får chancen for at grave sig ned i webshop-platformen Magento - en af de mest udbredte værktøjer til design af online-butikker.

Undervisningen, der er gratis for både de studerende og UCN, er kommet i stand efter at Wexos direktør Tommy Frøkjær i juli var på to dages besøg som gæsteunderviser på skolen, hvor han fortalte om e-handel, hosting og salgsoptimering.

Efter den optræden blev Tommy Frøkjær spurgt, om han ville lære mere fra sig.

"En af de studerende spurgte, hvordan han kunne lære mere om Magento, og et par dage senere ringede han så og fortalte, at de var en gruppe på 22 studerende, som gerne ville have os til at komme og fortælle, hvordan platformen fungerer, og hvordan man udvikler til den," fortæller Tommy Frøkjær.

Der er rift om pladserne

Der er ingen mødepligt til den workshop-baserede undervisning, men indtil videre har der været rift om pladserne, fortæller Tommy Frøkjær.

Han regner med, at ordningen fortsætter indtil de studerende skal i praktik om halvandet år.

"Så længe der er interesse hos de studerende, stiller vi op en gang om ugen," siger han.

Kontakten mellem Wexo og de studerende er ikke i første omgang rettet mod at rekruttere de unge talenter.

Men Tommy Frøkjær har dog allerede spottet et par talenter, som han kan se som fremtidige medarbejdere i sin virksomhed.

"Jeg håber da, at der er nogen af dem, som vil søge ind hos os, når de engang er færdige. Men 22 er nok lige i overkanten, men jeg har selv brug for fire her og nu, og jeg ved at jeg kan afsætte otte andre til mine kolleger i branchen," siger Tommy Frøkjær.

Han nævner den lokale nordjyske virksomhed datamarked.dk, der har måttet udlicitere dele af deres udviklingsarbejde til Hviderusland, selvom lønbesparelsen er "minimal", som han udtrykker det.

Kortere afstand til den virkelig verden

Men han ser først og fremmest den gratis undervisning som et led i at gøre afstanden mellem uddannelser og erhvervsliv kortere.

Meningen med den gratis undervisning er dog ikke at overtage skolens rolle som underviser, understreger han.

"På skolen bliver de studerende præsenteret for mange forskellige muligheder, men det er op til dem selv at grave sig dybere ned i enkelte emner. På den her måde kommer vi i kontakt med nogen, der er interesseret i det samme, som vi brænder for."

"Som det er nu, er der for få uddannede udviklere til at løse opgaverne i branchen, og vi må selv være med til at uddanne den nye generation af udviklere," siger Tommy Frøkjær.

"Vi kommer med en praktisk viden og kan gå i dybden med et specifikt emne, hvilket er svært at nå i den almindelige undervisning. Formålet er at klæde de studerende så godt på som muligt, da vi ved, at der i dag er mangel på dygtige udviklere, som også har kendskab til e-commerce. Derudover giver det os en mulighed for senere at rekruttere blandt de mest lærenemme," siger Tommy Frøkjær.

På Professionshøjskolen i Aalborg glæder praktikkoordinator Poul Andersen sig over at de studerende selv sammen med Wexo har fået det nye initiativ op og stå. det passer fint med skolens egen indsats for at bane vejen for job til de studerende, når de er færdige med deres uddannelse.

"Flere af deltagerne har allerede fået studiejob, fordi de nu kan henvise direkte til, at de har praktisk erfaring med den her udviklingsplatform, og jeg har også på fornemmelsen at flere af de studerende vil bruge det her til at komme i arbejde, når de en gang er færdiguddannede," siger Poul Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere