Artikel top billede

(Foto: Picasa)

FAQ: Dette skal du vide, hvis du overvejer en OnePlus One

Interessen for OnePlus One-telefonen er stor, men der er også mange spørgsmål ved telefonen, som lover guld og grønne skove, men til den halve pris. Få svarene her.

Hver eneste gang Computerworld har skrevet om OnePlus One har telefonen fået stor opmærksomhed.

Det er ikke uden grund, for telefonen byder på et forfriskende pust i en branche, hvor en flagskibstelefon koster det samme som en mellemgod computer.

Computerworld har modtaget mange mails fra læsere, som enten har været interesseret i "invites" eller har haft ekstra spørgsmål vedrørende telefonen, som ikke just har været nem at få fingre i før nu - og den er endda kun nem at købe en enkelt dag en enkelt time.

Herunder er der en kort FAQ over OnePlus One, som du hurtigt kan læse, hvis du er interesseret i telefonen, som bliver sat til salg som pre-order den 27 oktober.

Du kan læse hele Computerworlds anmeldelse her, hvor vi gav den fem ud af seks stjerner.

Hvorfor er der så meget hype om telefonen?
Hypen opstod tilbage i april, da OnePlus, et nyt kinesisk firma, lancerede One-telefonen.

Den har de samme specifikationer som de andre flagskibstelefoner fra første halvdel af 2014, men til kun den halve pris.

En Samsung Galaxy S5 med 16 gigabyte lagerplads (plads til SD-kort) koster for eksempel 4.444 kroner hos Elgiganten. En OnePlus One med 16 gigabyte (ingen plads til SD-kort) koster 2.100 kroner plus 100 kroner i fragt.

16 gigabyte lagerplads er for lidt, er de andre producenter så bedre?
Lagerplads plejer at koste en mindre bondegård på mobiltelefoner, hvis man skal over de almindelige 16 gigabyte.

For eksempel stiger en iPhone 6 med 800 kroner fra 16 til 64 gigabyte så prisen ender på 5.999 kroner.

Man kan ikke sammenligne Apple med Android, men tendensen er den samme over hele branchen.  

En OnePlus One med 64 gigabyte lagerplads koster til gengæld 2.400 kroner, men den har til gengæld ikke plads til SD-kort.

Fordelen ved at have en stor mængde intern lagerplads er dog, at Google har stoppet muligheden for at ligge apps over på SD-kort, hvilket ellers har været en mulighed tidligere. Jo mere intern lagerplads, jo flere apps.

Så hvad er prisen helt præcis?
Prisen for de to forskellige mærker er:

OnePlus One: 16 gigabyte (hvid cover): 2.099 kroner plus fragt.

OnePlus One: 64 gigabyte (sort cover): 2.399 kroner plus fragt.

Hvordan kan de sælge den så billigt? 

Prisen er meget lav i forhold til gennemsnittet på markedet, og det må forventes, at OnePlus heller ikke tjener synderligt på salget af OnePlus.

Formålet er i stedet at skabe sig et renommé.

Det er et nyt firma, som ikke før har bygget telefoner, og derfor skal det have presset så mange enheder ud, som det er muligt for det.

Se det som en langsigtet investering fra selskabets side: Det sælger en masse telefoner nu, som for mange vil være en god oplevelse, og når det næste år kommer med en OnePlus Two (eller hvad den ender med at hedde), så siger folk: Den første var god, så køber vi den her. Og det til en formodet højere pris.

Der må være en fælde. Et sted hvor de har sparet

Selv om at man godt kunne ønske sig Sonys vilde batteri, HTC's lækre design, Samsungs gode kamera eller LG's vilde skærm, så klarer OnePlus One sig ganske udmærket og er godkendt på alle ønskede fronter.

Desuden skal du være bevidst om, at det er en meget stor telefon, som ikke alle ville kunne lide.

5,5 tommer er for stort for nogle, og det kan tage tid at vænne sig til. Den har nogenlunde samme størrelse som en iPhone 6 Plus.

Hvad med styresystemet? Det er noget specielt?

Ja. Styresystemet er en speciel version af Android, som hedder CyanogenMod.

CyanogenMod har oprindeligt en såkaldt ROM, som man installerede på sin telefon, hvis man var træt af de versioner af Android, som de andre OEM'er som Samsung havde installeret på telefonen.

Specielt Samsungs Touchwiz har været hadet af mange, og CyanogenMod har længe været det sikre alternativ.

Med OnePlus One gik CyanogenMod så over til at være det valgte system, og du vil opleve tidspunkter, hvor apps pludselig "crasher".

Det sker på alle Android-telefoner (og iOS), men vi har oplevet det oftere på OnePlus One end på andre telefoner. Det er generende, men ofte skal man bare starte appen igen.

Har de andre mærker ikke noget at tilbyde, som OnePlus One ikke har? 

Jo. Samsung har et langt bedre kamera, LG G3 har den smukkeste skærm, Sony Z3 er vændtæt og har et batteri, der fortsætter nærmest for evigt og HTC One (M8) har et langt flottere design (det er selvfølgelig subjektivt). Hvad OnePlus One har er prisen.

Du kan læse mere om de andre af årets smartphones, som blev sammenlignet før sommeren her.

Hvad går det her pre-order så ud på?

Det er en noget speciel strategi, som OnePlus har valgt.

Efter en længere periode med "invite-only salg", sælger selskabvet alle de OnePlus-telefoner, som det har på lageret på én dag - på én time.

Den 27. oktober 15.00 GMT sættes den til salg i én enkelt time.

Du kan læse mere her, hvor du også kan gøre klar til at købe den med det samme, så du ikke løber ind i problemer, hvis du altså overvejer telefonen.

Kinesisk telefon i Danmark? Skal jeg ikke betale told? Og hvad med Service? Og forbindelse? 

Telefonen bliver sendt fra et lager enten fra England eller Tyskland, så den pris du ser på deres hjemmeside, er den endelige pris.

Med hensyn til service er der den EU-bestemte to års garanti, som der er på al elektronik, og de samme varehuse, hvor OnePlus One bliver sendt fra, skulle også fungere som servicestationer.

Med hensyn til forbindelse på telefonen, så klarer den det udmærket. Den kan ikke bruge TDC's 800 MHz master, som anvendes mange steder i Danmark, men har derudover ikke givet de store problemer.

Skriv endelig i kommentarfeltet, hvis du har oplevet andet med din OnePlus One.

Hvis der er flere spørgsmål, som du ønsker besvaret, så skriv endelig i kommentarfeltet. 

Læs også: Test: [b]OnePlus One er en toptelefon til bundpris[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere