Artikel top billede

It bliver i stigende grad leveret som cloud-services, og selskaber som Amazon, Google, Microsoft og IBM opruster i Europa for at kunne få fat i erhvervs-kunderne.

Cloud-giganter i vildt kapløb om Europa: Her kommer de nye giga-datacentre

Amazon opruster med nyt datacenter i Tyskland, samtidig med at de andre cloud-giganter også udbygger med europæiske datacentre. Kapløbet om kunderne er i fuld gang.

Amazon har netop åbnet et nyt datacenter ved Frankfurt i Tyskland, hvorfra Amazon Web Services (AWS) skal leveres til kunderne.

Cloud-giganten opruster dermed yderligere i Europa, hvor selskabet allerede har jern i Irland også.

Det nye datacenter deles ind i to redundante "zoner", og Amazon har i forvejen tre af den slags i Irland.

At åbne i Tyskland er et vigtigt skridt for AWS, lyder det i en kommentar fra IDC, der tilføjer, at Amazon tidligere er blevet kritiseret for kun at fokusere på at etablere sig i Irland.

"Ved at føje Frankfurt-faciliteten til, sikrer AWS ikke alene sin tilstedeværelse i Europas største økonomi, men tilbyder også større redundans for alle europæiske kunder i tilfælde af, at en af de fem tilgængelige zoner i EU rammes."

"Ved at åbne op i Tyskland - og samtidig tillade kunderne at beholde deres data i Tyskland - har AWS åbnet markedet op for dets services," skriver IDC.

IDC venter derfor en meget hastig vækst i AWS-forretningen i Tyskland:

"... og ikke kun på grund af muligheden for at imødekomme lokale compliance-behov - at have datacentre i midt i Tyskland reducerer også latency betydeligt for tyske kunder," lyder det videre fra IDC.

Vildt kapløb med nye datacentre

Det er dog langt fra kun de tyske kunder, som Amazon og de øvrige cloud-giganter er på udkig efter. 

Brugen af cloud computing har fra starten af været mest markant i USA, hvor størstedelen af datacentrene da også ligger. 

Det europæiske marked begynder dog også at være godt oppe i omdrejninger, og da hele NSA-diskussionen og alle privacy-bekymringerne samtidig fylder så meget, har selskaberne travt med at fortælle, hvor meget de gør for at komme tættere på kunderne i Europa og for at sikre deres data.  
Også Microsoft, IBM og Google har etableret datacentre i Europa.

Senest har Google meddelt, at selskabet vil bruge næsten 4,5 milliarder kroner over de næste fire år på et nyt datacenter i Eemshaven i Holland, hvorfra selskabets mange cloud-services skal kunne leveres.

Vores kolleger på det britiske CIO-website skriver, at Amazon ikke er det eneste selskab, der nu har kig på Tyskland.

VMware har også netop meddelt, at det åbner et center til sine hybrid cloud-løsninger næste år i Tyskland, og ifølge CIO har også Salesforce og Oracle annonceret datacenter-planer i Tyskland.

Også IBM opruster med nye datacentre.

Selskabet meddelte for nylig, at det i løbet af det næste år vil bygge 15 nye datacentre verden over til en samlet pris på cirka syv milliarder kroner.

I det projekt etableres også et nyt europæiske cloud-datacenter i London.

Microsoft har allerede en betydelig tilstedeværelse med datacentre i Europa. Blandt andet i Irland, hvorfra selskabets mange cloud-tjenester leveres.

Computerworld har tidligere besøgt det datacenter - læs reportagen her.

Så meget omsættes der for på cloud-markedet

Det er ikke uden grund, at selskaberne spenderer så markante beløb på at etablere nye datacentre til cloud-løsningerne. 

Forrester har estimeret, at markedet for public cloud-løsninger i 2013 alene omsatte for omkring 319 milliarder danske kroner på verdensplan.

Det tal vil være steget til hele 1.050 milliarder kroner i 2020.

En IDC-undersøgelse blandt it-ansvarlige i 476 nordiske organisationer har også vist, at vi nu har bevæget os videre fra mest at snakke om cloud computing til rent faktisk at benytte eksempelvis software-as-a-service (SaaS).

Det mest opsigtsvækkende tal i IDC-undersøgelsen er, at hele 58 procent af den omsætning, softwaremarkedet vil generere i Norden fra 2012 til 2017, ventes at gå til cloud-baserede løsninger.

Læs også:

Google på fremmarch i Europa: Bygger nyt kæmpe-datacenter

Cloud computing står over for et folkeligt gennembrud i Danmark

Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere