Artikel top billede

Fyringer på vej hos Ericsson: Sådan skal der spares milliarder

Ericsson vil hente milliarder på effektiviseringer og afskedigelser.

Netværks- og telekommunikationsgiganten Ericsson skal afskedige et endnu ukendt antal medarbejdere i en ny spareplan i milliard-klassen. 

Det meddeler det svenske selskab i en pressemeddelelse.

"Der er god fremdrift på eksekveringen af strategien og forbedringer af indtjeningen i kerneforretningen."

"Men den nuværende transformation i virksomheden viser nye muligheder for yderligere at udnytte globale kompetencer og stordriftsfordele til at øge effektiviteten og reducere omkostninger på tværs af forretningen," skriver Ericsson.

"Som et resultat af det, er vi i gang med at identificere yderligere aktiviteter og måder at accelerere omkostningsreduktionerne på for at opnå besparelser på cirka ni milliarder svenske kroner med fuld effekt i løbet af 2017." 

Det svarer til, at Ericsson skal spare omkring 7,2 milliarder danske kroner over de næste par år.

Selskabet havde sidste år omsætningen på lidt mere end 183 milliarder danske kroner på globalt plan.

"Som en del af den fortsatte forretnings-transformation henter Ericsson omkring to milliarder svenske kroner om året ved omstruktureringer."

"For at nå målet på ni milliarder svenske kroner er det med den nuværende udsigt estimeret, at de nye og fremskudte aktiviteter vil frembringe yderligere tre-fire milliarder i løbet af det fulde program på tre år," meddeler selskabet.

Her er de foreløbige spareplaner

Ericsson forklarer i pressemeddelelsen, at effektiviseringerne blandt andet skal komme ved at strømline produktporteføljen, ved omstruktureringer, via en effektivisering af forsyningskæden og ved at etablere globale IKT-centre.

"Besparelserne vil inkludere både en reduktion i antal medarbejdere og besparelser i de eksterne omkostninger," lyder det fra Ericsson, der ikke oplyser, hvor mange medarbejdere det vil dreje sig om - eller hvor der vil blive fyret.

"Nøglekomponenterne til vores forbedrede profit er at styrke kerneforretningen, og at blive stærkere på udvalgte områder, mens vi samtidig forbedrer vores cash flow."

"Selvom vi forventer, at driftsomkostningerne vil peake i 2014, mener vi også, at vi kan gøre mere for at effektivisere og reducere omkostningerne," forklarer økonomidirektør i Ericsson, Jan Frykhammar.

Tjener ellers masser af penge

Ericsson, der i 2013 tjente omkring 9,7 milliarder danske kroner efter skat, regner samtdig med spareplanerne med at kunne realisere en vækst på tre til fem procent om året fra 2013 til 2017.

Ericsson havde i 2013-regnskabet for den danske afdeling 283 ansatte her i landet. Det antal var i 2010 oppe på 492 ansatte. 

Den danske afdeling tjente sidste år 13 millioner kroner efter skat og havde en omsætning på næsten 882 millioner. 

Computerworld har spurgt administrerende direktør i Ericsson Danmark, Lars Tofft, hvordan spareplanerne vil ramme Danmark. 

"Det har jeg ikke nogen kommentarer til," siger han. 

På globalt plan har Ericsson flere end 115.000 medarbejdere. 

Læs også:

Ericsson køber bredbånds-tv af Microsoft: Vil hjælpe teleselskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere