Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Rigspolitiet erkender brøler: Her fejlede politiet ved det store CSC-hack

Rigspolitiet erkender nu at have sovet i timen ved det store hackerangreb mod CSC, hvor blandt andet CPR-numre, straffeattester og udleveringsaftaler blev nuppet.

Justitsministeriet har fredag morgen sendt en række svar til Folketinget vedrørende hackerangrebet mod CSC, oplyser Rigspolitiet i en netop udsendt pressemeddelelse.

"Som det fremgår af svarene, har en fornyet undersøgelse vist, at Rigspolitiet modtog mere konkrete oplysninger om et muligt hackerangreb i Danmark på et tidligere tidspunkt end, hvad der hidtil er blevet oplyst."

Rigspolitiet forklarer, at der under behandlingen af straffesagen om hackerangrebet er fremkommet nye oplysninger.

Oplysningerne går på, "at der i juni 2012 var en telefonsamtale mellem svensk politi og en medarbejder i Rigspolitiet, og at der herefter i efteråret 2012 var e-mail-korrespondance fra de svenske myndigheder til Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste."

"Rigspolitiet skal beklage, at der ikke blev iværksat en efterforskning allerede på det tidspunkt, hvor vi modtog de første oplysninger fra Sverige. Efterforskningen blev først indledt i begyndelsen af 2013," udtaler politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet i pressemeddelelsen.

"Siden hackerangrebet på CSC har der været fokus på, om der er blevet ændret i oplysningerne i politiets registre, eller om fortrolige oplysninger på anden måde er blevet misbrugt. Det er der fortsat ikke tegn på," siger politidirektør Svend Larsen videre.

Den 30-årige svenske hacker, Gottfrid Svartholm Warg og hans blot 21-årige danske medskyldige blev i oktober fundet skyldige i det omfattende hack af CSC i 2012.

Gottfrid Svartholm Warg blev idømt tre år og seks måneders fængsel, mens hans danske medskyldige blev idømt seks måneders fængsel.

Læs også:

Få overblikket i Danmarkshistorien største hackersag

Efter lammende kritik af it-sikkerheden hos politiet: Sådan vil CIO'en løse problemerne

Hård kritik fra Rigsrevisionen: It-sikkerheden sejler hos Rigspolitiet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere