Artikel top billede

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm er allerede piratkopieret 500.000 gange

En ny storfilm downloades i ét væk fra piratsiderne, efter at selskabet Sony var udsat for hackerangreb i sidste uge.

Med Brad Pitt som den helt store stjerne er den nye krigsfilm Fury en af årets store produktioner - med dertil hørende store forventninger til salget.

Efter at Sony i sidste uge var udsat for et stort hackerangreb, har særligt drømmen om det sidste dog nok lidt et knæk for folkene bag Fury.

Krigsfilmen bliver nemlig i øjeblikket downloadet ulovligt i ét væk fra forskellige pirat-sider, skriver blandt andre nyhedsbureauet Bloomberg.

Fury, der fik premiere den 17. oktober i USA, er ifølge nyhedssiden TorrentFreak allerede downloadet 500.000 gange fra bare en enkelt pirat-side. Ifølge Variety.com kan antallet af downloads allerede være på over 1,2 millioner samlet set.

Også andre film fra Sony som Annie, Still Alice, Mr. Turner og To Write Love on Her Arms er dukket op på pirat-siderne efter hackerangrebet i sidste uge, skriver Bloomberg.

Sony er stadig i gang med at undersøge, hvem der står bag angrebet, men en talsperson udtaler, at Nordkorea kan være involveret.

Det er langt fra første gang, at Sony har problemer med hackerne, og selskabet har også tidligere fået en millionbøde efter et angreb, hvor hackerne fik adgang til 77 millioner brugerkonti fra Playstation-netværket. 

Ved det aktuelle angreb sendte hackerne en advarsel i form af et kranie på selskabets computere sammen med en trussel om, at de ville offentliggøre nogle hemmeligheder, hvis ikke en række krav blev mødt.

Det førte til, at Sony så sig nødsaget til at lukke for sit firmanetværk, mens medarbejderne fik besked på, at opklaringen kunne tage alt fra en dag til tre uger - læs mere om det her.

Læs også:

Hackere afpresser Sony med afskløring af tophemmelig viden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere