Artikel top billede

Stor test dræber sejlivet SSD-myte: SSD'er lever længere end du tror

En af grundene til at være tilbageholdende overfor en Solid State Disk er, at den dør hurtigere og er mere upålidelig end en klassisk harddisk. Men det er ikke helt rigtigt, viser ny stortest.

Solid State Diske (SSD) er hurtigere og mindre, men mindre pålidelige, imens Hard Disk Diske (HDD) er langsomme og store, men holder en evighed.

Sådan er i hvert fald den gængse tro, når man læser rundt på nettet. SSD'er giver en vild ydeevne-forbedring, men det er kun et spørgsmål om tid, før at de pludselig sætter ud - og så er det farvel til dine data.

Men sådan er det vist ikke helt. Skal man tro på en større test hos det amerikanske medie TestReport, så er SSD'er langt mere stabile, end holdningen ellers giver udtryk for.

TestReport har i sin stadig kørende test seks SSD'er til at køre, hvor der bliver ved med at blive skrevet på. SSD'erne har kørt i over et år, og fire af de seks døde efter at have skrevet mellem 728 terabytes og 1,2 petabytes - hvilket stadig er langt, langt over, hvad producenterne selv skriver, at SSD'erne kan holde til.

To kører stadig
De sidste to SSD'er. En Samsung 840 Pro og en Kingston HyperX 3K kører stadig. De har netop begge krydset 2 petabytes-mærket.

Til sammenligning kommer TestReports egen journalist, Geoff Gasior og fortæller, at hans egen SSD i hans private computer på de sidste to år kun har skrevet 2 terabytes. Han har altså rigelig af skrivning endnu.

Så vi kan ende diskussionen: Ifølge testen kan du stadig ikke regne med, at en SSD holder et helt årti, men den vil højst sandsynligt holde længere end resten af din indmad i din computer. Længe nok til, at du ikke skal bekymre dig over den i hvert fald. 

Du kan læse mere om, hvordan du får mest ud af din SSD her.

Der er dog stadig rigelig af andre grunde til, at du skal vælge en HDD i stedet for en SSD - blandt andet pris og mængden af lagerplads, men at frygte en tidlig død er ikke nødvendigt.

Samtidig skal du huske, at en SSD kan stå af ligesom alle andre computer-dele i din computer. Husk derfor at have en stærk back-up plan, så du ikke mister din data.

Det kan være en backup-harddisk eller via en cloud-tjeneste.

Læs også:  Guide: Sådan får du det maksimale ud af en SSD på din computer

Læs også: Test: 512 gigabyte [b]SSD-drev med speederen i bund[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere