Artikel top billede

Ekspert advarer: BI-projektledere skal være på vagt

BI-løsningernes succes eller fiasko afhænger i høj grad af af alt muligt andet end teknologien - og derfor skal der fokus på forandringsledelse.

Det fleste virksomhedsledere er enige om, at agilitet og evnen til hurtigt at foretage ændringer i forretningen er helt afgørende i dag.

Business Intelligence, der i mange virksomheder er det afgørende beslutnings-redskab, skal understøtte den virkelighed - men det er langt fra altid tilfældet.

Det skriver Forresters BI-ekspert, Boris Evelson, i en kommentar til udviklingen på BI-markedet.

Udfordringen er dog ikke nødvendigvis BI-applikationerne eller teknologierne, men i lige så høj grad de mennesker, der anvender løsningerne:

"BI-forandringerne er vedblivende; ofte ændrer mange ting sig samtidig. Et element, der ofte er placeret på bagsædet, er den påvirkning forandringer har på menneskene i organisationen," skriver Boris Evelson.

Det skal du fokusere på

Han mener, at man er nødt til at indføre BI-løsninger, der kan måle og brugen og performance på de BI-løsninger, der er i spil i virksomheden. Samtidig skal der mere fokus på forandringsledelse i forhold til brugen af BI. 

Når virksomheden eksempelvis gennemgår fusioner eller andre store forandringer i forretningen, er det typisk noget, der strækker sig over måneder eller år.

"I forhold til BI skal nogle forandringer ske inden for få uger eller sågar dage. Alle forandringer vil føre til, at man enten opnår eller fejler med at opnå et forretningsmål."

"I den moderne verden kan man ikke overlade teknologi til teknologi-folket. På BI-området er det særligt udfordrende og kritisk med den øgede kompleksitet, der kommer med mere forretnings-involvering."

Forrester-rådgiveren peger på, at BI-applikationerne adskiller sig fra mange andre applikationer i virksomheden ved, at det BI ejet af forretningen, ikke it-afdelingen.

"I BI-verdenen er teknologien alles arbejde," skriver han og forklarer, at der er stor forskel på projektledere og ledere, der har ansvaret for forandringer.

"Projektledere fokuserer på opgaver, forandrings-ledere på mennesker."

"Omhyggelig forberedelse på BI-forandringer er kritisk for succes. Dette betyder, at man skal skabe en awareness for behovet for og værdien af forandringsledelse."



Læs også:

Er regnearkets tid forbi? Sådan analyserer vi data i dag

Data-analyser 2.0: Her er alle de nye muligheder

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det

Vild vækst på BI-markedet: Derfor sælger det så godt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere