Artikel top billede

Ny iOS-opdatering klar: Nu behøver du ikke længere at slette dine apps

Apple har frigivet iOS 8.1.3 til iPhone og iPad. I modsætning til tidligere versioner er pladskravene skrumpet betydeligt. Det betyder, at du nu ikke længere er nødt til at slette apps for at få plads til styresystemet.

Da Apple i efteråret frigav sit iOS 8-styresystem til iPad og iPhone, var der tale om en af de helt store versioner fra selskabet.

iOS 8 var dog stort på mere end én måde - for kravene til den tilgængelige plads på Apple-enhederne faldt mange for brystet.

"Opdateringen kan ikke installeres, fordi det kræver mindst 6,9 GB lagringsplads," lød beskeden hos nogle brugere, der altså måtte i gang med at slette apps, hvis de ville have opdateringen trådløst.

Da Computerworld selv prøvede at hente iOS 8 til en iPhone 5, var det dog "kun" 4,6 GB lagringsplads, der var brug for - men ikke desto mindre altså ganske meget plads.

Her er iOS 8.1.3

Det laver Apple imidlertig nu om på, for med opdateringen iOS 8.1.3 er plads-kravene mindsket betydeligt.

Det skriver blandt andre The Verge, der kan berette, at man eksempelvis kan installere opdateringen på en 16 GB iPad Mini, der kun har 445 MB tilgængelig storage.

Apple selv oplyser ikke om de konkrete pladskrav i opdaterings-oversigten, men skriver blot, at den "reducerer den mængde storage, der kræves for at foretage en softwareopdatering."

Apple, der i øvrigt også netop har udsendt en opdatering til Mac-styresystemet Yosemite, skriver desuden, at iOS 8.1.3 løser et problem med brugere, der ikke kunne bruge deres Apple ID til Beskeder og Facetime, men ellers er det kun mindre ændringer, der er tale om.

Hvis du vil hente iOS 8.1.3, skal du gå ind under Indstillinger - Generelt - Softwareopdatering på din Apple-gadget.

For at du kan få iOS 8, kræver det dog, at dit Apple-grej ikke er alt for gammelt.

Det betyder, at din iPhone skal være en 4s eller nyere model, og at det skal være en iPad 2 eller nyere, du har liggende på sofabordet.

Læs også:

Apple til iPhone- og iPad-brugerne: Fjern apps så der er plads til vores iOS 8

Apple opdaterer Yosemite igen: Forsøger at løse WiFi-problemer på din Mac igen

Apple slår alle rekorder: Aldrig nogensinde har et firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere