Artikel top billede

Drupal-stifter: En kæmpe omvæltning på vej på internettet

Internettet vil gennemgå en markant transformation i de kommende år, så vi til sidst ikke længere vil kunne huske, hvad WWW står for, mener Dries Buytaert, manden bag CMS'et Drupal.

Belgiske Dries Buytaert, der er kendt som manden bag det populære open source CMS Drupal, mener, at internettet står overfor et paradigmeskift.

Drupal-stifteren har skrevet et længere blogindlæg om det, han kalder "The Big Reverse of the Web".

Her argumenterer han for, at vi nu går fra et 'pull'-baseret internet til et internet, hvor 'push' i stedet er udgangspunktet.

"Jeg tror på, at nettet, for at det kan nå dets fulde potentiale, vil gennemgå en massivt fornyelse af arkitekturen i det kommende årti."

"Det nuværende internet er pull-baseret forstået på den måde, at vi besøger websider eller downloader mobil-applikationer. Internettets fremtid er push-baseret forstået på den måde, at internettet vil komme til os," skriver Dries Buytaert, der startede udviklingen af Drupal i 2000, da han studerede på universitet i Antwerpen.

Siden er det blevet et af verdens mest populære CMS'er, og det anvendes i dag på millioner af websider verden over og også på en lang række danske websider, heriblandt Berlingske, DR og TV2.

Derfor er push fremtiden

Dries Buytaert uddyber sin kommentar om, at vi bevæger os mod et push-baseret internet:

"I de næste 10 år vil vi være vidne til en transformation fra et pull-baseret internet til et push-baseret. Når denne store omvæltning er fuldført, vil internettet forsvinde i baggrunden ligesom vores elektricitet eller vandforsyning."

"Vi vil glemme, hvad WWW stod for (hvilket var ret dumt i første omgang)," lyder det fra belgieren, der tilføjer, at han er klar over, at det er nogle ret markante budskaber, han kommer med.

Dries Buytaert forklarer dog, at han bygger sine holdninger på, at vi kommer til at opleve, at digitalt indhold, produkter og tjenester finder os frem for, at vi selv skal lede efter det på internettet.

"Puma vil give os besked om at udskifte vores sko, og Marriott vil automatisk pæsentere dig for ledige værelse, hvis du ikke nåede at skifte fly."

"Internettets dominerende funktion er at lade os vide, hvad der er sket, eller hvad der er relevant, snarere end at lade os finde ud af det," skriver Drupal-stifteren i sit indlæg.

Du kan læse mere om, hvordan denne internet-transformation kommer til også at ændre måden, vi skal tænke webløsninger på, i Dries Buytaerts indlæg her.

Computerworld har i øvrigt for nylig skrevet en del om nogle at de problemer, der følger med et mere push-baseret internet - læs om det her: Push-beskederne vælter frem på telefonen: Har det taget overhånd?

Du kan også læse et interview, vi lavede med Dries Buytaert, da han i 2010 besøgte Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere