Artikel top billede

(Foto: Sladjan Lukic/gratis /)

Microsoft udlover kæmpe-dusører: Kan du finde sårbarheder i softwaren?

En række nye dusører er på spil for dem, der kan afsløre bugs og sårbarheder i Microsofts software.

Der er store penge på spil, hvis man har mod på - og evner til - at finde nye sårbarheder og bugs i Microsofts produkter.

Det er Microsofts dusør-program, der nu udvides, så også den nye Spartan-browser og Azure kommer med. Og samtidig hæves de beløb, der er på spil.

Det meddeler Microsoft på Technet.

"Vi vil betale op til 15.000 dollars (over 100.000 kroner) for kritiske bugs, og som altid mest for bedre dokumenterede bugs med stor indflydelse," skriver Microsoft om den del af dusør-jagten, der nu inkluderer en stribe Azure-tjenester og det nye Sway.com.

Samtidig udloves der nu også dusører for sårbarheder i den nye Spartan-browser:

"Microsofts nye browser vil være indgangen til internettet for millioner af brugere, når Windows 10 lanceres senere i år. At sikre platformen er en top-prioritet for browser-teamet."

Også i forhold til Spartan er der op til 15.000 dollars på spil, hvis man kan dokumentere nye, alvorlige sårbarheder.

Operativsystemerne har de største dusører

De største beløb er dog på spil, hvis man kan finde sårbarheder og metoder til angreb i Microsofts eksisterende operativsystemer, Windows 8.1 og Server 2012 R2.

Her er der 100.000 dollars samt en bonus på 50.000 dollars på spil - altså samlet set mere end en million danske kroner.

"Bug-dusører er en stadig vigtigere del af forskningen i sårbarheder og hele systemet omkring forsvar og vil fortsætte med at udvikle sig over tid," skriver Microsoft.

Du kan læse mere om de konkrete dusører og betingelserne for at deltage i jagten på denne side.

Læs også:

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel

Microsoft giver fri adgang til Sway - det kan du bruge softwaren til




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere