Artikel top billede

COWI tester det nye Skype for Business: Skal udrulles til 6.500 brugere

Microsofts Lync er nu blevet til Skype for Business. COWI er allerede igang med at teste den nye løsning og har planer om den helt store udrulning. Læs om erfaringerne med Skype for Business her.

Microsoft valgte tidligere i år at tage livet af Lync-brandet for i stedet at satse på at smelte Lync-klienten sammen med Skype under navnet Skype for Business.

Det skete ikke kun for at satse på det mere kendte Skype-brand, men også for at kunne smelte teknologierne sammen og gøre det lettere for kunderne at kommunikere internt og med kunder og partnere.

Danske COWI kører fortsat med den seneste version af Lync, 2013, men seks personer i virksomheden har nu installeret Skype for Business ovenpå Lync-miljøet for at teste den nye klient.

Det fortæller Carsten Georg Jensen, der er systemansvarlig og arbejder med Lync/Skype for Business i COWI.

"Vi har testet det i en tre ugers tid."

Sådan fungerer Skype for Business

Hvad har I gjort jer af erfaringer I den periode, I har testet?

"Personligt har jeg gjort mig den erfaring, at det bliver lidt nemmere at stille kald om. Der skal færre klik til at håndtere det."

"Hvis du får et kald ind, og du har en sekretær- eller receptionistfunktion og lignende, så er det nemmere at stille kald om, og det er meget vigtigt, hvis du håndterer mange kald i løbet af dagen."

"Og så er der selvfølgelig genkendeligheden i forhold til den almindelige Skype-klient. Det er også vigtigt. Lync er jo fin nok, og funktionerne er fine nok, men man har altid været lidt fremmed i forhold til, hvad Lync egentlig er. Det er ikke et brand på samme måde som Skype. Det ved alle, hvad er."

COWI anvender Lync til alle de grundlæggende funktioner som kald, chat og presence på både pc'erne og de mobile enheder.

Også i mødelokalerne er der storskærme med webcams og Lync-installationer.

"Det bruger vi til at holde møder med, både internt og også mod eksterne," siger Carsten Georg Jensen.

"Og når vores medarbejdere er på et kontor ude i verden, logger de på det lokale WiFi, og det betyder, at de kald, de har på mobiltelefonen til de øvrige brugere, foregår som flatrate via datanetværket."

6.500 brugere skal køre Skype for Business

COWI har nu testet Skype for Business nogle uger, og Carsten Georg Jensen fortæller, at det er planen at udrulle den nye klient til hele organisationen.

"Vi er et Microsoft-hus, så jeg vil tro, at det kommer til at ske i starten af 2016. Vi er 6.500 brugere, så det er ensbetydende med, at alle 6.500 kommer til at køre på en Skype for Business-platform."

Fordi COWI allerede har et Lync 2013-miljø, kræver det umiddelbart ikke opgraderinger på serversiden, når den nye Skype-løsning skal udrulles.

"Vi kan køre på den samme hardware, men der bliver så en opgradering af selve softwaren til Skype for Business," siger Carsten Georg Jensen fra COWI.

Han fortæller at COWI selv hoster Lync-løsningen, så også PSTN-nummeret er integreret i Lync-klienten.

På den måde kan man via telefonnummeret ringe direkte ind til brugernes Lync-klient.

Microsoft betalte 44 milliarder for Skype

Skype for Business er et resultat af Microsofts køb af Skype tilbage i 2011 for omkring 44 milliarder kroner.

Det var i sin tid danske Janus Friis og svenske Niclas Zennström, der udviklede Skype.

I 2005 blev selskabet solgt til amerikanske EBay for 16 milliarder kroner. Den handel gjorde Janus Friis til en af Danmarks rigeste personer.

Det estimeres, at Skype i dag har omkring 300 millioner aktive bruger hver måned på globalt plan.

Herunder kan du se en gennemgang af det nye Skype for Business:

Læs også:

Microsoft: Derfor ændrer vi Lync til Skype for Business

Er du klar? Nu smelter Microsoft Lync og Skype sammen til et nyt program