Artikel top billede

Her kan du spinde guld på internet of things: Der ligger milliarder gemt i disse områder

Internet of things er for alvor ved at udkrystallisere sig til helt konkrete forretningsmuligheder for it-virksomheder. Få overblikket her.

Internet of things bliver stort, kæmpestort.

Sådan har mantraet været i it-industrien i flere år efterhånden, og mens de fleste som udgangspunkt nok har købt det lovende budskab, er der også en del, der har kløet sig selv i nakken.

For hvordan bliver internet of things helt konkret stort?

Hvor er det pengene ligger gemt, hvis man er iværksætter eller en etableret it-virksomhed og skal forsøge at ride med på den bølge, som alle taler så meget om?

Heldigvis er vi godt igang med at bevæge os videre fra den indledende hype, der altid præger nye teknologi-trends, og over i mere konkrete eksempler på, hvad internet of things helt præcist er - og hvor forretningsmulighederne findes.

Her vil IoT skabe størst værdi

Rådgivningsfirmaet McKinsey har et bud på det sidste i en ny analyse af, hvordan markedet for internet of things-løsninger vil udvikle sig i de kommende år.

"Vores centrale konklusion er, at hypen faktisk måske underdriver det fulde potentiale - men at udnytte det vil kræve en forståelse af, hvor reel værdi kan skabes og en succesfuld indsats for at adressere en række system-udfordringer, inklusiv interoperabilitet," lyder det fra McKinsey.

Ifølge McKinsey vil internet of things kunne skabe en samlet værdi på globalt plan frem mod 2025 på et sted mellem 27 og 73 billioner danske kroner (en billion er tusinde milliarder).

Rådgivningsfirmaet vurderer, at langt den største værdi vil blive skabt på fabrikker, hvor man eksempelvis vil kunne spare penge på driften ved hjælp af internet of things.

Nummer to på listen er byerne, hvor internet of things blandt andet vil medføre en bedre udnyttelse af ressourcerne og bedre trafikkontrol.

McKinsey fremhæver i punkt nummer tre 'mennesker' - og med det menes der de store værdier, der ligger gemt i eksempelvis at monitorere sygdomme ved hjælp af internet of things-løsninger.

De følgende områder, Mckinsey fremhæver i analysen, er blandt andet retail-området, selvkørende biler, private hjem og kontorer.

Se listen her.

Læs også:

Først ændrede World Wide Web alt: Nu eksploderer et nyt it-marked

Så vilde er de nye sensorer: Skaber enorme forretningsmuligheder

Du kommer til at spinde guld, hvis du opfinder lige præcis dén algoritme




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere