Artikel top billede

Danske hostingfirmaer melder Microsoft for brud på konkurrenceregler

Microsoft giver store rabatter på Navision-licenser, hvis kunderne til gengæld installerer softwaren på cloud-platformen Azure. Det underminerer konkurrencen, lyder det fra hosting-selskabernes brancheforening, som nu har meldt Microsoft for brud på konkurrencelovgivningen.

50 procents rabat på Navision-licenser, hvis du til gengæld lægger dine data over på vores cloud-platform.

Sådan lyder et tilbud fra Microsoft, som har fået Brancheforeningen for it-hostingvirksomheder i Danmark, BFIH, til at reagere.

Microsofts gode tilbud tager nemlig brødet ud af munden på hosting-selskaber, som i deres datacentre leverer de samme ydelser som Microsoft, lyder det fra BFIH, som mener, at Microsoft overtræder konkurrencelovgivningen.

BFIH har derfor indbragt sagen for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

"Microsoft giver rabat, hvis kunderne vælger at lægge deres Navision-system på Azure, men hvis man læger det på sin egen server eller i et datacenter hos et af vores medlemmer, så får man ikke rabat. Det er en bundling af produkter, hvor man udnytter sin dominerende position i strid med konkurrencelovgivningen," siger direktør i BFIH, Lennart Meiniche til Computerworld

Han anslår, at Microsoft i Danmark sidder på mindst 50 procent af markedet for ERP-systemer som Navision. Og på den del af markedet, der består af mellemstore virksomheder er andelen endnu højere.

Sagen er ekstra pikant fordi mange hosting-firmaer i forvejen arbejder tæt sammen med Microsoft og lægger serverplads og netværk til en stribe af Microsofts produkter og services.

"Virksomhederne i BFIH har i øvrigt et godt og konstruktivt samarbejde med Microsoft, som er en af deres væsentligste samarbejdspartnere. Derfor er det en torn i øjet, når Microsoft laver prisdumping på et produkt som Navision, hvor de efter vores opfattelse har en dominerende markedsposition for at promovere deres egen hosting-service på Azure-platformen. Og så må vi selvfølgelig reagere," lyder det fra Lennart Meiniche.

Han erkender, at hostingmarkedet er under forvandling i takt med, at virksomheder i stigende grad outsourcer deres data og drift af software til cloud-løsninger.

"Vi piver ikke. Vi er helt enige i, at der sker en udvikling, hvor flere og flere kunder lægger deres data i skyen eller i et datacenter. Nogle kunder vil vælge det ene og andre vil vælge noget andet. Men konkurrencen skal foregå indenfor lovens rammer. Det mener vi ikke, er tilfældet her," siger Lennart Meiniche.

Hos Microsoft siger kommunikationsdirektør Anders Adelhorst, at man er "uforstående" over for klagerne fra hostingbranchen.

Læs også:

EU på trapperne med ny bøde til Microsoft

Margrethe [b]Vestager
: Telia-Telenor-fusion ville gå ud over kunderne[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere