Artikel top billede

Sådan blokerer du for Windows 10-opgradering

Gider du overhovedet ikke have Windows 10 installeret? Så læs videre her og se, hvordan du blokerer helt for Windows 10 upgrade.

Windows 10 er en god og velfungerende version af Windows, men det er langt fra alle, som er blevet lokket over til det nye system.

Enten har skuffelsen ikke lagt sig endnu efter Windows 8, eller også stoler man ikke på Microsoft og den stigende mængde data, som indhentes i Windows 10.

Hvad end din grund er, så vil Microsoft stadig meget gerne have, at du benytter dig af Windows 10-opgraderingstilbuddet.

Microsoft er faktisk så insisterende, at selskabet er begyndt at pusle med ideen om at opgradere folks computere automatisk. 

Det kan du læse mere om her: Snart ingen vej uden om: Microsoft på vej med automatisk download af Windows 10 på de fleste pc'er

Og ved første øjekast er der ikke noget, som kan stoppe det.

Pcworld.coms Lincolm Spector blev selv ramt af opgraderingen, som pludselig fortalte, at der var opdateringer at installere.

Efter et par fejlslående forsøg opdagede Lincolm Spector, at computeren havde forsøgt at installere Windows 10. Noget han aldrig havde givet lov til.

Herunder findes der en løsning på den udfordring.

Løsningen hjælper ikke kun mod den automatiske opgradering, men også på at fjerne "Få Windows 10-ikonet i hjørnet."

Det er en tredjepart-software, som Pcworld.com har prøvet og testet og som fungerer godt.

For at slippe for både ikonet og den automatiske opgradering, skal du hente et gratis program fra Ultimate Outsider, som hedder GWX Control Panel. Programmet kan findes via dette link og er en EXE.-fil.

Når du har installeret programmet, kan du se, hvad der er aktiveret på din computer.

Du kan for eksempel se, om Windows 10 selv skal hente sig selv - hvilket ifølge Lincolm Spector ikke passer med det, han selv har sagt ja til.

I programmet er der to ting, som du skal gøre.

Nederst er der fire knapper, hvoraf to af dem er vigtige for dig. "Disable 'Get Windows 10' app" og "Disable Operating System Upgrades in Windows Update"

Begge dele skal slås fra.

Nu burde du være fri for Windows 10's måske invaderende opførsel i dit Windows 7- eller 8-system.

Hvad synes du om Microsofts Windows 10?

[b]Læs også denne guide: Glad for Windows 10? Så husk at få slettet "Windows.old" på den rigtige måde

Læs også: Vi har testet den endelige version af [b]Windows 10[/b]: Her er vores dom
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere