Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

TDC ved at sælge sin hosting-forretning for en milliard kroner

Et salg til udlandet er det mest sandsynlige resultat af TDC's planer om at skille sig af med sin hosting-division.

TDC's topchef Pernille Erenbjerg er tæt på at lande en aftale om salg af tele-koncernens hosting-division.

Ifølge finans.dk er telegiganten lige nu i forhandlinger med en interesseret køber, som skulle være klar til at lægge i underkanten af en milliard kroner på bordet for en overtagelse.

Ifølge finans.dk forventer parterne at nå til enighed om en købsaftale indenfor den næste måned.

Et frasalg vil være et af de mest synlige skridt i TDC's plan for at rette op på forretningen, som især i Danmark har alvorlige udfordringer.

TDC har ikke ønsket at kommentere oplysningerne om et snarligt salg af TDC Hosting.

Over de seneste år har TDC forsøgt at skærpe sit fokus i forretningen, og med et salg af TDC Hosting kan koncernen få penge til at investere i sin kerneforretning.

Læs også: Derfor overvejer TDC salg af TDC Hosting: Vender hver en sten

Reelt satte TDC sin hostingforretning til salg i april, da man bebudede en "strategisk gennemgang af TDC Hosting", der leverer it-løsninger til især store erhvervskunder.

Salg har trukket ud

Teleanalytiker hos Sydbank Morten Imsgard siger til Computerworld, at salgsprocessen er trukket længere ud, end markedet har forventet.

"Processen har været i gang længe, og noget tyder på, at det har været svært at blive enige om en pris."

"TDC har nok besluttet sig for, at det ville være en god ide at skille sig af med TDC Hosting. Om køberen så skal være en industriel spiller eller en kapitalfond, er svært at spå om. For en industriel spiller er handler det om at kunne høste nogle synergier, men samtidig skal man være i stand til at investere i at udvikle forretningen," siger Morten Imsgard til Computerworld.

Læs også: Spritnyt TDC-regnskab afslører: Erhvervsforretningen er i alvorlig krise

Kilder i hostingbranchen fortæller til Computerworld, at flere udenlandske hostingkoncerner og kapitalfonde siden foråret har vist interesse for at investere i det danske hostingmarked.

I branchen gætter man derfor på, at en udenlandsk spiller vil benytte TDC's udsalg som anledning til at etablere sig på det danske marked.

Læs også:

TDC-topchef om den danske forretning: "Utilfredsstillende og uholdbart"

Uret tikker for TDC og ny koncernchef: Snart lukker mulighedernes vindue




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere