Artikel top billede

Nianet køber fiber-konkurrent: Vil have større muskler på markedet

Volumen er konge på markedet for fiber-løsninger, lyder det fra Nianet, som nu styrker sin position med opkøb af konkurrent.

En af landets største fiber-leverandører, Nianet, har ved indgangen til denne måned overtaget aktiviteterne hos konkurrenten Zen Systems.

Dermed kan Nianet se frem til, at man med et slag kan udvide sin årlige omsætning med 60 millioner kroner - eller cirka 20 procent.

Sammen med Nianets eksisterende forretning bringer det den samlede forretningsvolumen op på 350 millioner kroner.

Administrerende direktør i Nianet, Rasmus Helmich, betegner opkøbet som "et klassisk køb af en konkurrent", der både giver mere volumen i forretningen og nye kompetencer med indbygget mulighed for at skabe forretning, der rækker videre end den rå leverance af fiber-forbindelser.

"Købet af Zen Systems understøtter vores ønsker om at få større volumen i markedet. Desuden kan vi udnytte en masse synergier, hvor kunder hos Zen Systems får adgang til vores fiberløsninger. Og så er Zen Systems en dygtig konkurrent, og det betyder, at vi får nye medarbejdere, der kan tilføre os helt afgørende kompetencer inden for datasikkerhed og it-services," siger Rasmus Helmich.

De hidtidige ejere af Zen Systems med direktør Sven Møller i spidsen fortsætter som medarbejdere i Nianet, som med opkøbet udvider sin bemanding fra 125 til 150 medarbejdere.

Nianet har i allerede gjort cloud-løsninger, outsourcing og it-drift til en del af sin forretning, da man for halvandet år siden opkøbte firmaet Syskon.

Nianet vandt for nylig et udbud af dataforbindelser til staten på en indkøbsaftale, der de næste fem år frem giver Nianet monopol på at levere fiberforbindelser til statslige institutioner.

Nianet ejes af en stribe danske energiselskaber, og sammen med sine ejere er Nianet dermed en del af et stærkt voksende fibernet i Danmark. Nianet oplyser, at man selv ejer og driver over 8.000 kilometer fiberkabel i et landsdækkende netværk.

Læs også:

Nianet nupper - igen - stor ordre for næsen af TDC: Skal levere statens fibernet

Kritik: Sjællandske fiberforbindelser er alt for dyre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere