Artikel top billede

Satya Nadella: Derfor skal Microsofts app-stategi nok blive en succes

Microsofts CEO, Satya Nadella, forklarer app-strategi efter en noget hård kommentar fra Steve Balmer.

Universal Apps er Microsofts svar på den store mangel af apps til Windows-telefoner.

Det er apps, som fungerer på tværs af Microsofts mange platforme, så du som udvikler kun skal udvikle en app én gang for, at den kan fungere i Windows 10, Windows 10 Mobile, Xbox One, Continuum og HoloLens.

Men det er ikke alle, som ser Universal Apps som løsningen på Windows' app-problem på smartphones.

Tidligere CEO og Microsofts største enkeltaktionær, Steve Ballmer, har ytret, at Satya Nadela & Co i langt højere grad bør gå Android-vejen.

Windows-telefoner - Windows 10-styresystemet eller ej - bør køre Android Apps for at lukke hullet af manglende apps.

Læs også: Steve Ballmer: Microsofts cloudtal er "bullshit"

Microsoft var faktisk i færd med at tillade en let overførsel af Android-apps via en integreret Android-emulator i Windows 10 Mobile, men det projekt lukkede sidste måned uden en officiel grund.

Dog forlyder det, at det var for nemt at piratkopiere apps og på den måde stjæle andres værk.

Satya: Giv det tid
Microsoft nuværende CEO, Satya Nadella, er hurtigt ude med en kommentar om Universal Apps.

Svaret minder meget om det, som Satya Nadella tidligere har udtalt, nemlig at for at Windows 10 skal blive en succes, kræver det en samlet app-platform.

"Fordelen for udviklerne og ikke mindst for virksomhederne er, at de én gang kan kode én app, og så har du apps til alle vores platforme, og på den måde kan du hurtigt få investeringen tilbage," siger Satya Nadella og tilføjer:

"Det er nyt. Giv os tid til at holde fokus på det, og vi kan allerede nu se fra store udviklere som for eksempel Netflix, at der er mere engagement i Netflix-appen i Windows 10, end der er fra web-playeren. Det er et godt tegn."

Windows 10 har været i gang snart et halvt år, men Windows 10 Mobile-systemet har kun været aktivt i lidt over en måned - og kun på to telefoner, Lumia 950 og 950XL.

Derfor giver det fint mening, at mange udviklere ikke har set sig fristet til at udvikle apps dertil endnu.

Læs også: Her er Lumia 950 og 950XL og et kort kig på Continuum for Phones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere