Artikel top billede

Marshmallow-udrulningen står i stampe: Så få har fået den nyeste Android-version

Ganske få Android-brugere kan i dag glæde sig over at have fået det nye Android 6.0 Marshmallow.

Hvis du har Android 6.0, også kaldet Marshmallow, installeret på din smartphone eller tablet, har du god grund til at føle dig som som noget særligt.

Markedsandelen for den nyeste version af Android-styresystemet er nemlig ganske beskeden her over to måneder efter lanceringen.

Google fremviste første gang Marshmallow på selskabets store I/O-udviklerkonference i maj, og styresystemet blev frigivet den 5. oktober.

Læs også: Her er listen: Se om din Android-telefon bliver opdateret til Android 6.0

Blandt de smartphones/tablets, der i dag har fået Marshmallow, finder man de nyeste Nexus-produkter fra Google selv og LG's G4-smartphone, men en række producenter har annonceret, at Marshmallow også bliver sluppet løs på deres nyeste enheder - se hele listen her.

Typisk tager det dog et pænt stykke tid, fra en ny Android-version er frigivet, til den er rullet bredt ud.

Det skyldes ikke mindst den noget omstændige opgraderings-procedure, der præger Android. Her skal både operatører og hardwareproducenter hjælpe med til at få leveret opdateringen til slutbrugerne.

Se tallene her

I den seneste opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner fremgår det da også, at man endnu ikke finder Marshmallow på ret mange enheder.

Markedsandelen for den nyeste Android-version er på blot 0,5 procent her over to måneder efter, at styresystemet blev frigivet.

Den mest udbredte Android-version er version 4.4, KitKat, med en markedsandel på 36,6 procent.

Lollipop version 5.0 og 5.1 har ialt en markedsandel på 29,5 procent, mens Jelly Bean (4.1.x, 4.2.x og 4.3) står for en markedsandel 26,9 procent.

Forskellen på Android og iOS

Androids store styrke er de mange forskellige enheder, der fås med dette styresystem.

Til gengæld er det også det, der betyder, at udrulningen af nye versioner har det med at trække i langdrag.

Læs også: Google klar med nyt Android: Nu kommer Marshmallow med en række helt nye funktioner

Mens Marshmallow efter et par måneder på markedet blot har en markedsandel på 0,5 procent, så er iOS 9 til Apples iPhone og iPad, der udkom i midten af september, allerede installeret på 70 procent af de enheder, der er i brug.

Marshmallow bygger i det store hele videre på Lollipop, men betyder blandt andet bedre batteritider, bedre kontrol med apps, understøttelse af USB-C og mange andre funktioner.

Google har i øvrigt en lang tradition for at tildele de forskellige Android-versioner "søde" navne - i familien finder man blandt andet også KitKat, Lollipop, JellyBean, Ice Cream Sandwich, Gingerbread, Doughnut og Cupcake.

Læs også:

Google klar med nyt Android: Nu kommer Marshmallow med en række helt nye funktioner

Nu kommer næste version af Android: Her er Marshmallow

Her er listen: Se om din Android-telefon bliver opdateret til Android 6.0




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere