Artikel top billede

Test: Mere plads på telefonen, iPad'en eller computeren? Her er tre bud fra SanDisk

Test: SanDisk er klar med tre produkter, som hurtigt kan øge lagerpladsen på din smartphone, din bærbare computere eller din tablet-computer. Men virker de og er de pengene værd? Få svaret her.

Det er en hverdagsgene, når telefonen, tablet-computeren eller computeren igen forsøger at fortælle dig, at du skal tømme ud i dine data for at få mere plads.

Vi tager flere og flere billeder i højere og højere kvalitet, mens 4K for alvor er på vej på video-siden. Her fylder videoerne fire gange så meget som FullHD-video.

Mange flytter løbende telefonens filer over på en computer, men også her fyldes der hurtigt op - ikke mindst hvis man har en computer med SSD-harddisk, hvor 128 GB for mange er standardvalget.

Der er dog andre veje at gå, og dem står blandt andre SanDisk for. Selskabet producerer storage-enheder, og vi har kigget nærmere på tre løsninger.

Det er et 200 GB MicroSD-kort til smartphonen, SanDisk Extreme 500 (240GB) ekstern harddisk og SanDisk Wireless Stick (128 GB).

200 GB MicroSD-kort til smartphonen

MicroSD-kort falder konstant i pris, og man kan sagtens finde et udmærket SD-kort på 32/64 GB i den lokale Superbrugsen eller Netto - men nok ingen i samme klasse som SanDisk Ultra 200 GB, der er SanDisk mest rummelige kort.

Kortet er et MicroSD-kort (SDXC) i hastighedsklasse 10, hvilket betyder, at det er særligt brugbart i kameraer (mens hastighedsklasse fire eller seks er rigeligt i en tablet-computer, en smartphone eller en smartphone).

Integrationen på diverse enheder fungerer smertefrit. På den testede Surface Pro 4 er det blot at sætte det i MicroSD-porten, hvorefter det hele kører.

Det samme er tilfældet i tabletten og på en HTC One A9, som kører Android 6.0 (Marshmallow). Her kan man integrere de 200 GB, så de kører som en del af den interne hukommelse.

Det fungerer hamrende godt, og du kan godt glæde dig, hvis du har en Android-telefon med plads til SD-kort.

SanDisk Ultra 200 GB fungerer ikke mærkbart bedre end andre SD-kort, som er i samme prisklasse.

Det ændrer dog ikke på, at det er skønt at have en telefon med 200 GB lagerplads. Pludselig kan der filmes 4K-videoer uden at man skal bekymre sig om pladsen.

Men du betaler altså også 1.200 kroner for SD-kortet, så du skal være sikker på, at det er pengene værd for dig.

Læs også: Kæmpefusion på vej: Western Digital køber SanDisk

Trådløs USB-stick

SanDisk Wireless Stick kan meget vel blive det næste store hit på bilferien.

Det er en lille USB-stik på 64 eller 128 GB, som trådløst kan forbinde til smartphones og tablet-computere via en app.

Det kan være en løsning for eksempelvis iPhone- og iPad-ejere, da man hverken kan anvende MicroSD-kort eller enheder med klassiske USB-stik i disse enheder.

Et tryk på siden af sticken aktiverer enhedens WiFi, så den forbinder med den indbyggede app. Vi prøvede et par gange i træk, og hver gang forbandt de to enheder med det samme.

Den trådløse USB-stick skal bruges til trådløst at sende video, lyd og billeder til en mobil-enhed, og det fungerer godt.

Vi testede en række videoer i forskellige kvaliteter (720p og 1080p), og begge blev fint afspillet uden at du kunne se i videoen, at videoen ikke fysisk lå på telefonens lager.

Et brugbart scenarie kunne være i bilen på vej til Frankrig, når børnene vil se film. Du kan streame til flere tablets og smartphones fra sticken samtidig, og der er strøm på Wireless Stick til fem timers streaming.

Prisen for en 128 GB-version Wireless Stick er cirka 700 kroner.

Læs også: Test af NAS til stuen: QNAP HS-251-2G er en ulv i fåreklæder

Mini-harddisk til det ekstreme

SanDisk Extreme 500 er egentlig rettet mod fotografer, som hurtigt skal have overført deres billeder fra kamera via computer til en ekstern harddisk, som skal kunne holde til at blive tabt.

Det er en praktisk ekstern lagerenhed, som ikke tager skade, hvis du ligesom skribenten her har det med at smide en ekstern enhed ned i tasken sammen med ledninger, computer og andet skrammel, alt imens tasken får lidt knubs ved diverse messer.

Den er anderledes end andre, mere traditionelle eksterne lagerenheder, der har en mekanisk harddisk, ligesom den er udstyret med gummikanter, så den ikke tager skade, hvis du taber den.

Skrivehastigheden er op imod 340 MBps (via USB 3.0), hvilket vores test matcher meget godt.

Priserne for en Extreme 500 begynder ved 800 kroner for en 120 GB-model. Modellerne har forskellige størrelse. Største model kan rumme 480 GB.

Læs også: Her er de fem grundregler, når du skal købe ny bærbar computer


Loading ikon