Artikel top billede

Debat: Lukker din lokale Fona - og hvad betyder det for dig?

Her er listen med de 25 Fona-butikker, der lukker. Begræder du lukningen af din lokale Fona, eller handler du elektronik helt andre steder i dag? Deltag i debatten her.

Fona blev stiftet helt tilbage i 1926, hvor Harry Hylén åbnede den første butik i en kælder på Christianshavn i København.

Siden dengang er der blevet solgt massevis af fjernsyn, stereoanlæg, computere, smartphones og tablets i de 56 Fona-butikker rundt omkring i landet.

For slet ikke at tale om alle de musikalbums og film, der er blevet langet over disken. 

Lukker 25 butikker

Men nu - efter 90 år som den måske mest kendte elektronikkæde i Danmark - står Fonas butikker til næsten at blive halveret.

Fona-kæden er nu i så massive økonomiske problemer, at kampen for overlevelse betyder, at 25 af 56 Fona-butikker rundt omkring i landet skal lukke.

Se nyheden her.

Samtidig mister 300 ud af 975 medarbejdere i virksomheden jobbet.

Det står klart, efter at kreditorerne i det kriseramte Fona torsdag gav Fona en yderligere frist på seks måneder for, hvornår en rekonstruktion af den nødlidende butikskæde skulle være klar.

I forlængelse af den godkendelse er det besluttet, at lukke de 25 butikker over de næste måneder, og samtidig står det klart, at de resterende Fona-butikker skal sælges til en ny ejer.

Hvad betyder Fona for dig?

Et velkendt salgs-slogan fra Fona lyder: "Der er altid en grund til at gå i Fona."

Men er du blandt dem, der kommer til at savne de lukkede Fona-butikker - eller handler du i dag ind helt andre steder og i andre butikker?

Computerworlds erhvervsredaktør, Dan Jensen, er i hvert fald en af dem, der har varige minder om Fona.

Han skriver på Facebook, at Fona i Holstebro - som nu lukker - "var et centralt element i de sjældne ture til storbyen Holstebro fra Hjerm," da han var dreng.

"Duften af elektronik, LP-plader, fjernsyn, de tykke gulvtæpper og alle de fantastiske, men helt uopnåelige, apparater på hylderne havde et magisk skær over sig. Det var her, at jeg købte mit allerførste album i mit liv: Mike Oldfields 'Five Miles Out' på blå mandag i '82 eller '83. Det kostede 80 kroner, og jeg kunne ikke vente med at komme hjem i mit fine blå mandags-tøj for at sætte det på," skriver han.

Hvilke minder har du om Fona? Var det eksempelvis der, du købte din første computer eller dit første fjernsyn?

Fortæl gerne i debatten, hvad det kommer til at betyde for dig, at Fona nu lukker hele 25 butikker rundt omkring i landet?

Her er listen

Herunder kan du se hele listen med de 25 Fona-butikker, der nu skal lukke:

Det drejer sig om Fona i Glostrup Center, Spinderiet, Amager Centret, Klampenborgvej, Albertslund, Nørreport, Herlev Bymidte, City2, Strøget (Aarhus), Hellerup, Hvidovre, Nørrebro, Ringsted, Farum Bytorv, Køge, Holbæk, Odense C, Aalborg Storcenter, Vejle, Viborg, Fredericia, Sønderborg, Horsens, Holstebro og City Vest.

Læs også:

Kæmpe fyringsrunde i Fona - 25 butikker skal lukke

Skæbnetime for Fona: Undgår konkurs med ny aftale - men stadig ekstremt usikker fremtid

Her er årsagen til Fonas betalingsstandsning - mindst to købere klar i kulissen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere