Artikel top billede

Microsoft på vej med udvidelser til Edge-browseren: Det kan du vente dig

Microsoft-website afslører, at der er udvidelser på vej til Edge, og det fremgår også, at i hvert fald tre konkrete tilføjelser til browseren er på trapperne.

Microsofts Edge-browser, der blev lanceret sammen med Windows 10, har haft svært ved at få lige så meget medvind som styresystemet.

En af de primære årsager til det er, at Edge indtil nu har manglet muligheden for at brugerne kan anvende udvidelser/extensions, som vi kender det fra både Firefox og Chrome. Læs mere om det her.

Udvidelserne gør det langt lettere for brugerne at få lige præcis de funktioner i browseren, som de ønsker og har behov for - også selvom browserleverandøren selv ikke har udviklet funktionen.

Nu ser det langt om længe ud til, at der er udvidelser på vej til Edge, efter at Microsoft sidste år valgte at udskyde denne mulighed.

Det skriver mspoweruser.com.

Mediet havde mandag adgang til det website fra Microsoft, der kommer til at indeholde udvidelserne, og selvom siden nu igen er taget af nettet af Microsoft, nåede mppoweruser.com at få et kig på, hvad brugerne kan vente sig.

Det fremgik blandt andet af websiden, at i hvert fald tre konkrete udvidelser er på vej til Edge.

Det drejer sig om Microsoft Translator, Reddit Enhancement Suite og Mouse Gestures, skriver mppoweruser.com.

Det er endnu uvist, hvornår Microsoft kommer med udvidelser til Edge-browseren, men nu er det i hvert fald dokumenteret, at der arbejdes på sagen.

En oplagt forklaring på, hvorfor Microsoft har trukket muligheden for udvidelser i langdrag er, at selskabet vil sikre sig dels, at der er et fornuftigt udvalg ved lanceringen.

Samtidig skal selskabet også sikre sig, at de plugins og udvidelser, der er, ikke skader sikkerheden, stabiliteten og hastigheden i Edge - de ting Microsoft lægger meget vægt på med den nye browser.

Microsoft bør dog nok se at komme op i omdrejninger med at få udvidelser til Edge, for browseren har endnu kun opnået ganske beskedne markedsandele. Læs mere om det herunder.

Læs mere om Edge:

Kæmpenedtur for Microsoft: Kan miste pladsen som verdens største browser-firma om få måneder

Edge kæmper en benhård kamp - men Microsoft tøver alligevel med vigtig browser-funktion

Microsofts nye Edge-browser plages af samme sikkerheds-huller som Internet Explorer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere