Artikel top billede

Dansk fiberselskab jubler over masser af vækst: Nu skal TDC presses

Nianet fik et rigtig godt 2015, hvor selskabet vandt en kæmpeordre for næsen af TDC.

Fiberselskabet Nianet, der sidste år vandt opgaven med at levere bredbåndsforbindelser til statslige institutioner i fem år for næsen af TDC - for anden gang - kan juble over det netop offentliggjorte årsregnskab for 2015. 

Nianet er ejet af 14 danske energiselsaber og satser udelukkende på at levere fiber til erhvervslivet og offentlige institutioner.

Det er tilsyneladende en forretningsmodel, der giver pote hos selskabet, der nu nærmer sig en omsætning på 300 millioner kroner. 

Resultatet i 2015 blev et driftsoverskud (EBITDA) på 70 millioner kroner mod 57 millioner i 2014. Resultatet efter skat i 2015 endte på 10 millioner kroner, oplyser Nianet.

Nianet forklarer i en pressemeddelelse først og fremmest væksten med, at selskabet (gen)vandt aftalen som eneleverandør af dataforbindelser til staten frem til 2020, og at selskabet også opkøbte Zen Systems. Læs den historie her.

Nianet har ifølge CVR kørt med overskud i en række år i træk. 

De 10 millioner, der landes efter skat i 2015-regnskabet, er dog et bedre resultat end i de foregående fem år. 

Nok så vigtigt er det nok også, at både omsætningen og driftsresultatet er vokset betragteligt over de senere år.

Vil kapre kunder hos TDC

"Jeg er meget tilfreds med årets resultat, hvor vi igen i år har kraftig vækst i forretningen og er tæt på at ramme en omsætning på 300 millioner kroner i 2015," udtaler Rasmus Helmich, der er administrerende direktør i Nianet.

"Vi kan vise vores ejere i energiselskaberne, at vi de facto har succes med udbredelsen af fiberløsninger til erhvervslivet og i øjeblikket erobrer betydelige markedsandele fra vores nærmeste konkurrenter."

"Vi vil rigtig gerne ind og presse vores konkurrenter, ikke mindst TDC, der stadig forsøger at bevare en stor del af deres omsætning på det gamle kobbernetværk," siger Rasmus Helmich desuden.

Nianet, der blev etableret i maj 2003, har i dag cirka 150 ansatte. Ejerkredsen består blandt andet af EnergiMidt, Fibia, SE, Aura og Trefor.

Virksomheden har hovedkontor i Glostrup og en afdeling i Skanderborg samt fem datacentre i henholdsvis Glostrup, Taastrup, Vallensbæk, Skanderborg og Aarhus.

Læs også:

Nianet nupper - igen - stor ordre for næsen af TDC: Skal levere statens fibernet

Waao leder efter ny topchef: Her er selskabets to største udfordringer lige nu

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Så mange danskere har fået fiber-bredbånd i de seneste 10 år

Syd Energi har investeret fem milliarder i fiber - men det kniber med tilslutningerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere