Artikel top billede

Illu: Nets.

NemID dropper to cifre i adgangskoden

Nets, banker og Digitaliseringsstyrelsen har besluttet at droppe to cifre i adgangskoden, så du hurtigere kan logge på via mobilen.

Fra sommerens begyndelse kan du vælge en ny og mere enkel NemID-adgangskode på fire tal i stedet for den nuværende adgangskode, hvor du skal bruge en kombination af mindst seks tal og bogstaver.

Det vil gavne især dig, der bruger netbanken på mobilen.

Sikkerheden i NemID er på samme niveau, hvis du vælger at skifte til en fire-cifret adgangskode.

Der skal fortsat anvendes nøglekort, når du logger på hos offentlige myndigheder og i forbindelse med pengeoverførsler, oplyser Nets.

Nets også kalder beslutningen for en naturlig udvikling foretaget i samspil med banker og Digitaliseringsstyrelsen.

Det skal være nemmere at taste sig adgang via mobilen, lyder forklaringen.

"Det er vigtigt for os, at brugervenligheden i NemID følger med, når danskerne mere og mere går over til at bruge smartphonen frem for computeren. Derfor har Nets udviklet en enklere løsning, som brugeren selv kan tilvælge. Den nye, enkle adgangskode på fire tal skal stadig bruges sammen med nøglekortet og giver samme gode sikkerhed som i dag", lyder det i en pressemeddelelse fra Niels Gotfredsen, der er senior vice president og ansvarlig for NemID i Nets.

Det lavere antal cifre giver langt færre kombinationsmuligheder. Bliver sikkerheden ikke dårligere?

"Nej, det gør den ikke. Vi vurderer, at sikkerhedsniveauet forbliver det samme. Du skal også stadig anvende to-faktorsikkerheden, så der sker ingen forringelse. Problemerne stammer i dag fra eksempelvis phishing-angreb og ikke fra problemer med adgangskoden," fortæller Ulrik Marschall, presserådgiver i Nets, til Computerworld.

Stadig nøglekort

Fra slutningen af juni kan du altså skifte til den kortere adgangskode på nemid.nu via selvbetjening.

Her vælger du selv de fire tal, og så gælder den nye kode alle steder, du bruger NemID. På samme måde kan du også altid vælge at skifte tilbage til en adgangskode på minimum seks tegn.

"Vi har dog fjernet nogle muligheder som eksempelvis 0000," fortæller Ulrik Marschall.

Vælger du den nye, enkle kode, gælder den alle steder, som benytter NemID.

I løbet af efteråret 2016 vil nogle banker desuden spørge deres NemID-brugere, om de ønsker at skifte til den nye adgangskode på fire tal, eller om de foretrækker at beholde deres gamle adgangskode.

Dette sker, når de logger på deres netbank. Hvis brugeren ønsker den enkle kode, vælges den med det samme og gælder fremover alle steder.

Nøglekortet slipper du dog ikke for.

Læs mere på Nets webside.

Læs også:
Nets er ude i et sandt stormvejr af phishing-mail, fup-sms'er og snydeopkald




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere