Artikel top billede

Smart Trick: Sådan sikrer du dig gratis Windows 10 EFTER den 29. juli

Det har været gratis at opgradere til Windows 10, men om en lille måneds tid vil prisen stige til 1.000 kroner for en Windows 10-licens. Med et smart trick kan du sikre dig, at du gratis kan opgradere til Windows 10 om et halvt, helt eller om to år.

Hvis du efter den 29. juli skifter mening og vil have Windows 10, kommer det til at koste. En ny Windows 10-licens koster 999 kroner og en Windows 10 Pro-licens koster 2.099 kroner. 

Men med et snedigt lille trick kan du stadig sikre dig en gratis Windows 10-licens til din computer på et senere tidspunkt.

"Hvis du engang har opgraderet til Windows 10, så kan du gå tilbage til Windows 7 eller 8 inden for en måned - og herefter igen sagtens på et senere tidspunkt gå til Windows 10. Også efter den 29. juli," siger Martin Thorning Hansen, Divisionchef for Windows for Microsoft Danmark. 

Altså: Hvis du inden den 29. juli opgraderer din eksisterende Windows 7 eller 8-version til Windows 10 og inden for en måned går tilbage til Windows 7 eller 8 igen, så er dit Windows-serienummer registreret til altid at kunne opgraderes til Windows 10. 

Du kan derefter opgradere til Windows 10, lige når du vil og kvit og frit, forklarer Microsoft Danmark, hvad end det er den 1. august, til jul eller først til næste år. 

Du kan dog ikke overføre din licens til en anden computer, så hvis du opgraderer din eksisterende Windows 7-bærbar til en Windows 10 og tilbage igen til Windows 7, så kan du ikke overføre den licens til din stationære computer for at få Windows 10. Så må du frem med muldvarpeskindet.

Dansk Windowschef garanterer: Windows 10 forbliver gratis

Hvis du vil lave tricket, skal du huske at vælge at bevare alle dine filer under installationen af Windows 10, hvis du får valgmuligheden. Hvis du laver en ren installation og sletter alle  dine filer, er det ikke sikkert, at du kan gå tilbage til din gamle version. 

Du kan læse her, hvordan du kan nedgradere Windows 10 til Windows 7 eller 8, efter at du har opdateret: 

Har du pludselig fået installeret Windows 10? Sådan kommer du tilbage til Windows 7

Læs også: Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere