Artikel top billede

Intel lancerer ny processor: Kaby Lake er i nye computere allerede fra næste måned

Intel klar med 14nm-processoren Kaby Lake, der byder på blandt andet forbedret video-performance.

Det var slet ikke meningen, at Intels 7. generation processor, Kaby Lake, skulle se dagens lys, men det gjorde den alligevel. 

Intel arbejder med en toårsplan, der fungerer som et ur, deraf navnet Tick-Tock: Først lanceres der en version af en gammel chip produceret på en nyere, mere avanceret metode, hvorefter der kommer et nyt chipdesign på samme produktionsmetode. 

De to sidste tick-tock har været 14nm Broadwell og Skylake, og skal vi følge Intels plan, burde vi nu have set en 10nm-processor, Cannon Lake.

Men på grund af uventede problemer med udviklingen af 10nm-processorer, har Intel lanceret endnu en 14nm-processor kaldet Kaby Lake. 

Da Kaby Lake stadig bygger på 14nm-arkitekturen, er forbedringerne i forhold til Skylake da også moderate.

Forvent en ydeevneforbedring på omkring 12-19 procent alt efter opgave, hvilket skyldes en forbedret "turbo boost"-funktion. 

Forbedrede video-evner

De største forskelle ligger i Kaby Lakes evner til at vise video. Computere med en Kaby Lake-processor fremfor Skylake giver 2,6 gange bedre batterilevetid, når du ser 4K-videoer med udvalgte kodeks. 

Tidligere har du ikke kunne se 4K-videoer særlig længe, før du måtte sætte et strømstik i din computer.  

Derudover er det netop manglen på nyheder, der gør Kaby Lake interessant: Da der ikke er den store forskel mellem Skylake og Kaby Lake, kan producenter hurtigt begynde at implementere de nye processorer i deres computere. 

Ved årets IFA-messe har Acer allerede præsenteret flere computere med de nye Kaby Lake-processorer, der vil komme i handlen fra næste måned. 

Først til næste sommer for vi for alvor nye processor-lækkerier at se.

Til den tid burde Intel være klar med sin 10nm Cannon Lake-processorfamilie, og til den tid forventes AMD også for alvor kunne udfordre Intel med sin kommende Zen-serie af processorer. 

Læs også: Moores lov på standby: Intel laver helt uventet endnu en 14 nm chip




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere