Artikel top billede

Endelig kan du hente dine desktop-programmer i Windows Store

Udviklere kan nu konvertere deres eksisterende desktop-programmer til Microsofts Windows Store.

Microsoft åbner for muligheden for, at udviklere kan overføre eksisterende desktop-apps til Microsofts app-butik, Windows Store.

Her kan forbrugere ved et enkelt klik downloade apps, og nu altså også desktop-programmer.

Det sker igennem Microsofts Project Centennial, der lader udviklere omdanne deres ældre, eksisterende Windows-programmer (win32) til at fungere på Microsofts nye Universal Windows Platform (UWP).

Disse apps kan herefter findes i Windows Store. 

En gruppe dekstop-apps udkommer i app-butikken i løbet af den kommende uge, heriblandt notes-appen Evernote.

Evernote havde tidligere også en Windows Store-app, men den manglede en lang række funktioner i forhold til win32-programmet. Den nye version i Windows Store vil være identisk med samme win32-program, du kan hente fra Evernotes hjemmeside.

Læs også: Video: Så hurtigt kan du omdanne en iOS-app til en Windows Universal app

Lettere installation

For forbrugeren betyder det, at du i fremtiden måske ikke behøver at hoppe fra hjemmeside til hjemmeside for at installere alle dine yndlingsprogrammer. I stedet kan hente dem alle fra Windows Store, på samme måde, som du i dag gør det på din smartphone.

I løbet af de kommende dage udkommer programmer som EverNote, Arduino IDE, DoubleTwist, Photoshape, MAGIX Movie Edit Pro, Virtual Robotic Kit, Relab og SQL Pro, og Microsoft lover flere apps i de kommende måneder.

Ifølge Microsoft findes der over 16 millioner Win32-programmer, som potentielt kan omdannes til UWP-apps via Project Cennential.

Windows Store har tidligere manglet mange af de største app-producenters tilstedeværelse, der ikke blev lokket af at omdanne sine programmer til fingervenlige UWP-apps.

Apps der ellers fungerer på alle Microsofts platforme: Windows 10, Xbox One, Windows 10 Mobile og den kommende HoloLens.

Det er endnu uvist, hvorvidt Adobe, Spotify eller Google vil omdanne sine win32-programmer til UWP-apps, men det vil gøre det lettere for mange brugere fremover kun at have ét sted til apps.

Læs også: Din mening: Anvender du de nye [b]Universal apps i Windows 10?[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere