Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Svært at stoppe spoofede retur-mails

Det er næsten umuligt at stoppe automatiske svar fra postservere, som har modtaget spammails, hvor dit domænenavn er blevet brugt til at forfalske afsenderadressen. Det er til gengæld muligt med teknologien Sender Policy Framework, som til gengæld kan udrydde spoofing helt.

Uønsket elektronisk reklamepost har kun sjældent den ægte afsender på e-mailen. I stedet er der indsat en falsk afsenderadresse.

Ofte er der tale om en adresse, som faktisk eksisterer, og det giver problemer for den rigtige ejer af adressen.

Når en spammer udsender millioner af spam-mails vil der ofte være en del af modtageradresserne, som er nedlagt eller ikke eksisterer.

De fleste postsystemer er sat op til at sende et svar tilbage til afsenderen, hvis det ikke lykkes at levere e-mailen til modtageren på postserveren.

Sådan et svar fra postserverens "maildæmon" er nyttigt, når man har stavet modtagerens e-mailadresse forkert. Til gengæld bliver det en plage, hvis en spammer har misbrugt virksomhedens domæne eller adresse til at udsende spam.

Umuligt at fange med filtre

Som administrator af et domænenavn er det ikke ualmindeligt at modtage tonsvis af automatiske svar-mails med "delivery failure" eller andre fejlmeddelelser om mails, man aldrig har sendt.

Mens spamfiltrene kan fange en meget stor del af den regulære spamtrafik, så kan de som regel ikke dæmme op for de automatiske svar.

- Der er en stor risiko for, at man også kommer til at fjerne de rigtige fejlmeddelelser, hvis man forsøger at fjerne de falske, siger Diego d'Ambra fra det danske firma Softscan.

Han understreger, at medmindre den originale spam-mail er vedhæftet, så filtrene kan fange den, så er det næsten umuligt at udpege de falske returmails uden at skulle spørge den påståede afsender, om vedkommende faktisk har sendt mailen.

- Vi har kunder, som får en million af dem om dagen. Vi kan faktisk kun tilbyde at fjerne dem alle sammen, for det er meget forskelligt, hvad returmails indeholder.

Løsning gav nyt problem

Hvor spammerne førhen ofte blot brugte falske og ikke-eksisterende afsenderadresser, så har mange postservere i dag en politik om at afvise alle mails, hvor afsenderen ikke kan valideres ved at sende en forespørgsel til afsenderens postserver.

Den politik er netop indført for at stoppe spam fra anonyme afsendere.

- Med den regel fik man løst problem nummer et. Til gengæld fik man problem nummer to, nemlig spoofing, siger Diego d'Ambra.

Han peger på en teknologi, som på sigt kan løse problem nummer to, nemlig Sender Policy Framework eller SPF.

Kun bestemte servere må sende

Med SPF kan ejeren af et e-maildomæne registrere en liste over servere, som er godkendt til at afsende e-mails med afsenderadresser fra det pågældende domæne.

Modtagerens postserver kan så sende en forespørgsel, når den modtager en e-mail, for at kontrollere, at afsenderserveren er en gyldig server for den pågældende adresse.

- SPF er præcis designet til at tjekke, om adressen er spoofet. Jo flere, der bruger SPF, jo bedre bliver det. Flere internetudbydere er begyndt at understøtte SPF, forklarer Diego d'Ambra.

Tidligere på året valgte Microsoft, som har udviklet en lignende teknologi kaldet Caller ID, at softwaregiganten ville samarbejde med gruppen bag SPF om at få skabt en fælles standard.

- Hvis man sætter SPF til, så går man ikke glip af noget, hvis modtageren ikke understøtter SPF, så vi anbefaler vores kunder at bruge det, siger Diego d'Ambra.

Relevant link

SPF




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere