Microsoft vil sløjfe medieafspiller i EU

Microsoft vil pille medieafspilleren ud af sin europæiske version af Windows, hvis selskabets anmodning til EF-domstolen om at få lovforslaget ændret, ikke accepteres.

Microsoft erklærer sig parat til at følge EF-domstolen, hvis den bestemmer, at der skal foretages ændringer i operativsystemet Windows. Det oplyser en talsmand for selskabet mandag.

Microsoft blev i marts af EU-Kommissionen pålagt at åbne dele af koden til Windows og tilbyde en version uden medieafspilleren Media Player.

Selskabet skal samtidig betale en bøde på godt 3,7 milliarder kroner, fordi selskabet har udnyttet sin markedsdominans.

I juni appellerede Microsoft dommen til EF-domstolen og bad samtidig om at få dommen suspenderet, indtil appelsagen er gennemført, som vurderes at kunne tage mellem to og fem år.

Torsdag og fredag afholdes høringer i sagen, hvor selskabet, kommisionen og flere end 10 interesseorganisationer vil præsentere vidneudsagn.

Domstolen vil beslutte om dommen skal suspenderes inden for to måneder.

- Vi vil være parate til at rette os efter rettens afgørelse, uanset udfaldet, siger Microsofts virksomhedsadvokat Brad Smith mandag på en pressekonference i Bruxelles.

Han oplyser, at Microsoft har brugt millioner af dollar på at modificere Windows for at kunne leve op til rettens afgørelse.

Microsoft tilbyder samtidig kommissionen at diskutere en mulig løsning af EU's bekymring for markedet, selv om Microsoft vinder den endelige sag, tilføjer Brad Smith.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere