SAS-hoteller sortlistet efter Google-fusk

Verdens mest populære søgemaskine, Google, har boykottet SAS-koncernens nordiske hoteller og konferencecentre, efter de har brugt skjulte websider til at opnå en god placering i søgeresultaterne. Metoden er udviklet af danske Netpointers, som risikerer en bombe under sit forretningsgrundlag.

Personer på udkig efter et hotel eller konferencecenter i Norden kommer til at lede længe efter Radisson SAS-kæden, hvis de bruger Google og internettet som søgeredskab.

Søgemaskinen har nemlig valgt at fjerne stort set alle henvisninger til hotelkæden.

Det sker, efter Radisson SAS på nettet har gjort brug af skjulte websider til at opnå en god placering i Googles søgeresultater.

Væsentlig indgang

De mange hundrede skyggesider - som har været skyld i sortlistningen - er leveret af det danske firma Netpointers, der satser på det voksende marked for søgemaskineoptimering.

- Vi har købt tjenesten hos Netpointers, og et af vores kriterier var selvfølgelig, at vi skulle have en etisk og holdbar løsning. Så det kommer som en overraskelse for os, siger Peter Enevoldsen, der er ansvarlig for e-handel hos Radisson SAS.

Han forklarer, at søgemaskineoptimering er en væsentlig del af Radissons strategi for e-marketing.

- Vi er et kendt varemærke, så vi er meget søgt i Google. Vi kæmper på lige fod med vores konkurrenter, som alle gerne vil være højt placeret hos Google. Hvis de ser konkurrenterne først, så klikker de nok også på dem først, siger han.

Peter Enevoldsen er nu i dialog med Google for at finde ud af, hvad den præcise årsag er til, at verdens mest populære søgemaskine har sortlistet Radisson SAS-hotellernes hjemmesider.

Han håber derfor, at hotellerne hurtigst muligt er tilbage hos Google.

Stoler på Netpointers

- Netpointers har en hel artikel, hvor selskabet har specificeret sine etiske retningslinjer, og det bliver man jo nødt til at stole på som firma. Så vi håber selvfølgelig, at det er en fejltagelse fra Googles side, siger Peter Enevoldsen.

Rent teknisk er Netpointers' forretningskoncept at skabe web-sider, der opnår så god en placering som muligt hos Google ud fra specielle søgeord.

Disse web-sider vises aldrig til brugeren, men bruger i stedet script-sproget Javascript til i al ubemærkethed at sende brugeren videre til den rigtige side, som ikke har opnået så god en placering hos Google. De hemmelige sider kaldes også for doorway-sider.

Googles officielle retningslinjer siger meget klart, at doorway-sider ikke accepteres og kan føre til udelukkelse fra søgemaskinen.

Hos Netpointers mener administrerende direktør Christian Andersen ikke, at skylden endnu kan placeres på doorway-siderne.

Ifølge ham har hjemmesiderne for Radisson SAS fået en såkaldt pagerank hos Google på nul. Pagerank er en væsentlig indikator hos Google, og den har stor indirekte indflydelse på et sites placering i søgeresultaterne.

- Vi har 1.000 kunder fordelt over hele verden, og vi har ingen episoder haft tidligere, så Googles motivation er helt ukendt. Google har ikke fremsendt noget til hverken os eller Radisson SAS, siger han.

Europas største

Det var den norske hjemmeside E-Guiden, der først beskrev Radisson SAS's brug af doorway-sider.

Efter historien bad Google om en engelsk oversættelse, hvorefter Google ifølge hjemmesiden svarede tilbage, at doorway-siderne ville føre til en udelukkelse fra Google.

Cirka halvdelen af Netpointers' omkring 1.000 kunder er danske, og Netpointers kalder sig selv for Europas største inden for søgemaskineoptimering.

Det kan derfor være en bombe under hele selskabets forretningsgrundlag, hvis det viser sig at være doorway-siderne, som er skyld i sortlistningen.

- Vi har forsøgt at gå i dialog med Google og kan ikke få noget svar. Vi vil gerne kende årsagen, for den er lige så interessant for os, som den er for Radisson SAS og resten af branchen, siger Christian Andersen.

Radisson SAS-hotellerne er ejet af den skandinaviske luftfartskoncern SAS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere