Falske løfter om penge i Google-annoncer

Udgifterne har været større end indtægterne hos flere af de danskere, der har brugt 995 kroner på et kursus i at score kassen via Google. Bag kurset står den danske mester i stand up comedy, som selv regner med at score millioner på kurset.

Pædagogstuderende Thomas Haastrup fra Odense havde håbet på et supplement til SU'en, da han investerede 995 kroner i et kursus, som lovede at lære deltagerne at score kassen via søgemaskinen Google.

I stedet endte han med at tabe yderligere 600 kroner, og det er han ikke alene om, fremgår det af DR's forbrugerprogram Kontant.

Det er - som beskrevet på Computerworld Online for knap tre uger siden - den danske mester i stand up comedy, Henrik Bruhn, der står bag kurset.

Massiv markedsføring og helsides annoncer i en række danske dagblade er blevet brugt til at lokke kunderne til.

Blandt dem, der bed på krogen, var udover Thomas Haastrup også Henrik Kraak Jensen fra Ishøj.

Pengene kom aldrig ind

Han har dog erkendt, at konceptet er en underskudsforretning.

- I starten kom der mange klik ind, det så bedre og bedre ud. Men der kom ingen penge ind, det var mit problem, siger Henrik Kraak Jensen til Kontant.

Kurset koster 995 kroner og indeholder tre cd'er, der med billede og lyd forklarer, hvordan man kan bruge Googles annonceprogram Adwords til tjene penge. Mange penge.

Metoden er at bruge annoncer på verdens mest populære søgemaskine, Google, til at lede folk hen til andre sider, hvor man får en kommissionsindtægt for salg af eksempelvis flybilletter eller computere.

I praksis er det dog en svær balancegang, hvor løfter om en let indtjening på op mod 600 kroner i timen ikke har hold i virkeligheden.

Sådan lød advarslen fra søgemaskinespecialist Rasmus Sørensen, da Computerworld Online omtalte sagen for tre uger siden, og det har flere nu måttet føle på egen krop.

- Jeg er skuffet over, at jeg lod mig lokke af sådan en annonce, det var jo alt for godt til at være sandt. Og så er jeg flov over, at jeg fik overtalt min kæreste til, at vi skulle bruge 1.000 kroner på det, siger Thomas Hastrup til Kontant.

Han forklarer, at han hellere ville have brugt tiden på at være sammen med sin kæreste.

Vil sælge kurset til nye markeder

Manden bag kurset, Henrik Bruhn, har tidligere forklaret til Computerworld Online, at han regner med at tjene millioner af kroner på en engelsk oversættelse af kurset.

Det er ikke umiddelbart lykkedes Computerworld Online at få en kommentar fra Henrik Bruhn til de anklager, som bliver fremsat i DR-programmet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere