Antipirater overvågede fra privat hjem

En 47-årig mand måtte se sin pc og internetforbindelse blive brugt til at skaffe beviser mod cirka 80 danske fildelere, da Antipiratgruppen for få uger siden ransagede hans hjem. Manden føler, at hans udstyr blev misbrugt - selv delte han ikke filer.

Da Antipiratgruppen for to uger siden slog til mod en 47-årig mand - der på nettet går under navnet AYS - var det ikke for at undersøge den server, han havde stillet op i sit værksted.

Tværtimod brugte den kvindelige foged sammen med fogedens it-ekspert, Antipiratgruppens advokat samt to it-eksperter fra Antipiratgruppen knap otte timer på at overvåge andre fildelere ved hjælp af AYS's udstyr.

Fra klokken syv om morgenen den 13. januar samlede de beviser mod omkring 80 personer, som brugte AYS's server som knudepunkt for at sende ophavsretsbeskyttede filer til hinanden.

- Jeg føler, det er meget krænkende, at de har brugt min computer og internetadgang til at samle beviser mod omkring 80 andre, siger AYS til Computerworld Online.

Installerede software

Selv kørte han to såkaldte hubs i fildelingsnetværket Direct Connect.

Det betyder, at han ikke havde filer til at ligge på sin server, men kun information om, hvor andre havde filer til at ligge.

Anklagen mod ham lyder nu, at han har muliggjort det for andre at dele ulovlige filer på nettet.

Ifølge AYS kunne Antipiratgruppen have foretaget akkurat samme overvågning fra sit eget kontor, men det nægtede it-eksperterne under ransagningen.

I stedet installerede de Microsofts C# Framework på hans computer, så de kunne køre deres egen klient til at overvåge de personer, der brugte serveren til at kommunikere med andre.

Omfattende antal

På sin egen hjemmeside skriver Antipiratgruppen, at "der blev sikret bevis for et omfattende antal brugeres krænkelser i netværket".

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Antipiratgruppens talsmand, Torben Steffensen, fra advokatfirmaet Johan Schlüter.

AYS vurderer, at det fra 80 personer lykkedes at få en fuld liste over de ophavsretsbeskyttede filer, de delte med andre.

Herudover hentede fogedens it-ekspert fra hver bruger en musikfil for at sandsynliggøre, at der var tale om spilbar musik.

Prøveklud

Ifølge AYS oplyste fogeden i løbet af dagen, at man så ransagningen som en prøveklud for at slå ned på folk, som kører hubs uden selv at dele filer.

- Endnu mener de ikke, at det er ulovligt, men de vil gerne have det gjort ulovligt, så derfor ser det de her som en prøvesag. Det står sjovt nok ikke i fogedens protokol, at de har sagt det, siger AYS.

Ud over at køre serveren havde AYS også en stor mængde musikfiler til at ligge på sin computer, som han ifølge ham selv har indspillet fra cd'er lånt af venner. Da han ikke kunne bevise det, blev han af fogeden anmodet om at slette filerne.

AYS har nu allieret sig med advokat Per Overbeck, som i forvejen kører en lang række sager for folk, som står anklaget af Antipiratgruppen.

Antipiraterne har fire uger fra selve ransagningen til at benytte beviserne i et eventuelt sagsanlæg mod AYS.

Computerworld Online kender AYS's rigtige identitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere