EU får hjælp i kampen mod Microsoft

Fem it-sværvægtere tilbyder som en gruppe EU-Kommissionen hjælp i kampen mod Microsoft i den langstrakte sag, hvor Microsoft er sigtet for at misbruge sin monopollignende stilling til at holde konkurrenterne ude af markedet for blandt andet medieafspillere.

Nu har IBM, Oracle, Red Hat, Realnetworks og Nokia fået nok af Microsofts konkurrenceforvridende initiativer og tilbyder EU-Kommissionen hjælp i dens verserende sag mod softwarekolossen. Det skriver Wall Street Journal.

De fem har det tilfælles, at de ønsker at bevare konkurrencen i markedet for it-styresystemer. Microsoft har i øjeblikket et de facto-monopol på markedet for styresystemer til personlige computere - pc'en.

EU's sag har som mål at hindre, at Microsoft breder sit monopol ud til andre områder som operativsystemer til servere, håndholdte computere og mobiltelefoner.

Helt rigtige tidspunkt

Initiativet fra de fem it-virksomheder kommer på det helt rigtige tidspunkt for EU-Kommissionen, der sidste år mistede støtte i sagen fra Sun, Novell og brancheforeningen CCIA (Computer Communications and Industry Association).

Efter at Microsoft sidste år betalte mere end 14 milliarder kroner til Sun, Novell og CCIA trak de sig fra sagen, hvor de hidtil havde stået på EU-Kommissionens side.

De fem, der nu optræder som en gruppe, kalder sig the European Committee for Interoperable Standards eller ECIS. Gruppen har endnu ikke officielt søgt om at blive part i sagen, men tanke på deres store direkte interesse i sag er der ifølge Wall Street Journal ikke tvivl om, at rettet vil godkende den.

Ingen af de fem er ifølge Wall Street Journal interesseret i at kommentere den nye udvikling i EU's sag mod Microsoft.

Forskellige interesser

De fem har forskellige interesser i at hjælpe kommissionen. Red Hat distribuerer det gratis Linux-operativsystem og IBM supporterer både lukket og åben software, der kører på Linux.

Deres forretningsmodeller er en direkte trussel mod Microsoft, der baserer sig på at sælge licenser til lukket software, der ikke kan kopieres og distribueres gratis.

Oracle konkurrerer med både Microsoft og IBM på markedet for databasesoftware og med Microsoft og tyske SAP på markdet for forretningssystemer, men har også store interesserer i Linux.

Samtidig med, at Kommissionen støttes af ECIS, stiller der nu også supportere op på Microsofts banehalvdel. Blandt andet organisationen Association for Competitive Technology, der delvist finansieres af Microsoft, men også den amerikanske the Computing Technology Industry Association og tre mindre europæiske virksomheder heriblandt hollandske DMsecure.

Alt tyder således på, at der venter såvel EU-Kommissionens konkurrenceafdeling som Microsoft adskillige år endnu, før den komplicerede sag finder sin afslutning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere