Advokatnævn: Røffel til Antipiratgruppen

Antipiratgruppens talsmand, Torben Steffensen, har fået en irettesættelse af Advokatnævnet for sin opførsel over for Keld Bach, der skrev om det kontroversielle Grey Album på sin hjemmeside. Advokatnævnet mener, at Torben Steffensen har tilsidesat god advokatskik.

Advokat Torben Steffensen fra advokatfirmaet Johan Schlüter tilsidesatte god skik, da han i februar 2004 sendte et truende brev fra Antipiratgruppen til weblog-ejeren Keld Bach.

Sådan lyder afgørelsen fra Advokatnævnet, der har taget stilling til en klage fra Keld Bach.

Keld Bach var en af flere, som af Antipiratgruppen blev beskyldt for at linke til sider, hvorfra musikalbummet Grey Album kunne hentes.

Glemte at redegøre for forskel

I brevet glemte advokat Torben Steffensen dog at gøre rede for forskellen mellem links direkte til albummet, også kaldet dybe links, og links til andre sider, hvorfra man selv kunne klikke sig videre til albummet.

Samtidig betingede Torben Steffensen på Antipiratgruppens vegne, at Keld Bach skulle skrive under på, at han var skyldig i noget ulovligt, hvis sagen skulle afsluttes.

- Han er derved gået videre, end hvad berettiget varetagelse af klientens interesser har tilsagt, skriver Advokatnævnet i sin afgørelse.

Retsplejeloven § 147 c, stk. 1

Finder Advokatnævnet, at en advokat eller et advokatselskab har tilsidesat pligter, der følger af denne lov eller forskrifter fastsat i medfør af loven, kan det tildele advokaten eller advokatselskabet en advarsel eller irettesættelse eller pålægge vedkommende eller selskabet en bøde på indtil 200.000 kr.

De to forhold har nu fået Advokatnævnet til at tildele en irettesættelse til Torben Steffensen i medfør af retsplejelovens paragraf 147 c, stk. 1. Det oplyses på hjemmesiden for Keld Bach, der i sin tid tog initiativet til at indklage antipiraterne for Advokatnævnet.

Næsen til Torben Steffensen får ikke nødvendigvis nogen konsekvens. Hos Advokatnævnet oplyser man, at en irettesættelse ved en ny sag i Advokatnævnet dog kan få gentagelsesvirkning.

Antipiratgruppens mand siden 2002

Advokatfirmaet Johan Schlüter har siden slutningen af 2002 varetaget interesserne for Antipiratgruppen, hvis medlemmer tæller IFPI Danmark, Foreningen af Danske Videogramdistributører, KODA og Dansk Musiker Forbund.

Advokatfirmaet overtog den gang Antipiratgruppen fra advokatfirmaet Bech-Bruun Dragsted, der blev beskyldt for ikke at gå i tilstrækkelig dialog.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Torben Steffensen eller advokatfirmaet Johan Schlüter. Torben Steffensen har nu fire uger til anke Advokatnævnets afgørelse til Østre Landsret.

Relevante link

Afgørelsen fra Advokatnævnet på Keld Bachs hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere