Danske Phase One til salg efter rekord-plus

Det danske teknologihus Phase One, der sidder på det halve verdensmarked inden for udvikling og salg af digitale bagstykker til professionelle fotografer, er til salg. De store kameraproducenter har brug for at kunne differentiere sig, og så er Phase One ikke til at komme uden om.

Det danske it-selskab Phase One blev i sin tid skabt for at skulle sælges på et senere tidspunkt, og den vision er nu på vej mod at blive gennemført.

I dag er flere års underskud vendt til millionoverskud, ingen er større end Phase One på digitale bagstykker til professionelle fotografer, og tiden for et salg nærmer sig.

? Hele logikken med at udvikle og skabe teknologien i Phase One har altid været med henblik på et salg af virksomheden, siger Henrik Håkonsson, administrerende direktør, Phase One.

Phase One er ejet af 3i, Kirkbi, Dansk Erhvervsinvestering, Spar Bank Nord og Mikael Konnerups investeringsselskab Dico, der er den største aktionær.

Steg med 28 procent

Omsætningen i Phase One steg sidste år med 28 procent til 203 millioner kroner, mens overskuddet blev fordoblet. Fremtiden afhænger af virksomhedens evne til at fastholde sin markedsandel på 50 procent.

? Vi har aldrig troet på, at vi skulle udvikle kameraer. Phase One kan ikke alene udnytte den teknologi, som vi har, men otte ud af ti af verdens førende digitale reklamefotografer arbejder med os eller Hasselblad/Imacon, og det vejer tungt, siger Henrik Håkonsson.

Svenske Hasselblad købte sidste år danske Imacon for 100 millioner kroner, og er i dag den største konkurrent.

I dag understøtter Phase Ones softwarepakker til digitale spejlreflekskameraer kameraer fra Canon, Nikon, Fuji, Kodak, Olympus og Konica Minolta.

På softwaresiden er Adobe den største konkurrent.

Taler med mange

Phase One taler og samarbejder med både de europæiske og amerikanske producenter som eksempelvis Leica, Carl Zeiss og Jen-optik, men vil ikke udelukke den japanske producent Canon som en mulig samarbejdspartner eller køber.

Phase One A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning203,0158,5
Bruttoresultat102,884,8
Resultat før skat 6,51,8
Resultat4,21,3
Egenkapital49,147,3
Antal ansatte9386
? Den japanske kameraindustri er meget national bortset fra Canon. De japanske kameraer kan alt, men de er komplicerede, og det kan være et problem for den professionelle fotograf, siger Henrik Håkonsson.

Han vil ikke sætte beløb på, hvor meget Phase One kan indbringe, men Imacon blev sidste år solgt for 100 millioner kroner, og Phase One har altid været større.

? Beløbet afhænger af, hvem, der kigger, og hvad de kan bruge os til, siger Phase One-direktøren.

Indtil videre har Phase One haft en "fantsatisk start på 2005", og det gør selvfølgelig ikke prisen mindre.

? I første kvartal tjente vi syv millioner kroner mere end vi gjorde i første kvartal sidste år, siger Henrik Håkonsson.

Både i år og i de kommende år forventer Phase One vækst i omsætningen og plus på bundlinien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere