Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Hackede sig til at få en million venner

Hackeren Samy skaffede sig over en million nye venner, efter han aktiverede et Javascript på sin profil på kontakt-webstedet Myspace.com. Det tog blot 20 timer.

Over en million brugere af webstedet Myspace.com ville være hackeren Samys ven, takket være en lille stump Javascript-kode, som udnyttede webstedets usikre webapplikation.

Myspace.com, som ejes af Rupert Murdochs News Corporation, er både et dating-websted og et sted, hvor familier og klassekammerater kan vedligeholde kontakten.

Samy opdagede ifølge hans egen beretning, at en af webapplikationerne på webstedet kunne udnyttes til såkaldt cross site scripting eller XSS.

Det vil sige, at applikationen ikke kontrollerer, om et stykke kode kommer fra den rigtige server.

Det udnyttede Samy til at skrive et lille program, som fik folk, der besøgte hans profil på Myspace.com, til automatisk at tilføje ham som en nær ven på deres personlige venneliste.

På Myspace.com kan en person tilføjes kontaktlisten som "hero" eller en helt. På en profil bliver helte-kontaktpersonerne fremhævet for andre brugere.

Imidlertid ønskede Samy ikke at stoppe dér. Han ændrede koden, så de besøgende ikke blot tilføjede ham til deres kontaktliste uden at vide det, men de fik også koden med.

Det betød, at når en person besøgte en af de profiler, hvor Samy var tilføjet som en helt, så fik den besøgende automatisk også tilføjet Samy.

I løbet af blot 20 timer betød det, at over en million brugere af webstedet havde tilføjet Samy til deres liste.

Ifølge det danske sikkerhedsfirma CSIS er Samys kode det første eksempel på en orm, som benytter sig af cross site scripting.

I et e-mail-interview med webloggen Outer Court indrømmer Samy, at koden var mere effektiv, end han havde ventet, men at han var ude af stand til selv at stoppe det igen.

- Jeg ville bestemt gerne have stoppet det. Det ville ikke hjælpe blot at slette min konto hos Myspace, men jeg forsøgte det alligevel. Den eneste måde var at stoppe det ved roden, siger Samy til Outer Court.

Myspace.com blev da også tvunget til at lukke ned for at fjerne koden, men en lang række profiler bærer fortsat teksten "Samy is my hero" (Samy er min helt).

Sikkerhedseksperter forventer, at flere ondsindede programmer i fremtiden vil forsøge at udnytte cross site scripting på populære websteder til at sprede sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere