Basse Bergqvist vil binde WiMAX-kunder i et år

IT- og Telestyrelsen vil nu kigge nærmere på Basse Bergqvists planer om at binde kunderne i 12 måneder ved køb af superbredbånd til lavpris i hans nye selskab Orza.

Basse Bergqvist lover bredbånd med en hastighed på 20 megabit i sekundet og ubegrænset fastnettelefoni til kun 400 kroner om måneden, når han næste år begynder at sælge WiMAX-forbindelser gennem selskabet Orza.

Til gengæld vil han binde kunderne i 12 måneder.

"Aftalen er uopsigelig i 12 måneder, hvorefter den til enhver tid kan opsiges af begge parter med 30 dages skriftligt varsel," står der i kontrakten, som Orza vil sende til kunderne.

Det er imod reglerne på teleområdet. Her hedder det klart, at udbydere til slutbrugere skal sikre, at der i kontrakten ikke er vilkår, som direkte eller indirekte binder slutbrugeren i mere end seks måneder.

Det oplyser IT- og Telestyrelsen til Computerworld.

Undersøger sagen

Styrelsen vil nu tage den konkrete sag op for at vurdere, om Orza overholder reglerne.

Manden bag Orza, Basse Bergqvist, fastslår, at kunderne bindes i 12 måneder, men mener ikke, at det er ulovligt, fordi Orza-kunderne betaler for den boks, de modtager, men til gengæld får "internet og telefoni gratis".

- Det månedlige beløb er for at have boksen og anvende den til forskellige ting. Boksene er ikke folks ejendom, de har den kun til rådighed, siger Basse Bergqvist.

Han satser hårdt på fra begyndelsen af det nye år at tilbyde private danskere Orzas boks, der kan gå på nettet via den trådløse bredbåndsteknologi WiMAX, et samarbejde med Butler Networks og et chipset fra Fujitsu.

Langer ud efter analytiker

Teleanalytiker Torben Rune har stillet spørgsmålstegn ved bæredygtigheden i det nye projekt fra Basse Bergqvist, der tidligere forgæves har forsøgt at give danskerne hurtigt internet for 400 kroner om måneden.

- Som kunde ville jeg have mine bange anelser, fordi der ikke er meget, der er lykkedes for Basse Bergqvist, sagde han tidligere på ugen til Erhvervsbladet.

Det har fået Basse Bergqvist til at lange ud efter Torben Rune i en e-mail, som også er blevet sendt til Computerworld.

- Jeg sammenligner Rune med de teaterkritikere, der selv dumpede til elevskolens optagelsesprøve, og det har altid forbløffet mig, at nogen tager ham alvorligt, skriver Basse Bergqvist.

Ukendte investorer

Orza forventer fra begyndelsen af næste år at dække 70 procent af Danmark med sit WiMAX-net, men kunderne kommer til at stå i en form for køsystem, fordi Fujitsu ikke kan levere rigeligt af chipset.

Selve indtjeningen skal ikke komme fra telefoni eller bredbånd, men andre ting, som Basse Bergqvist ikke er meget for at offentliggøre endnu. Måleraflæsning for elselskaber er dog med i planerne.

Basse Bergqvist ønsker heller ikke at fortælle, hvor han får de nødvendige penge fra. Ifølge ham står internationale investorer bag Orza.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere