Giga-Helmer skyder millioner i ComX

Finn Helmer, der blev mangemillionær efter salget af it-virksomheden Giga, har skudt millioner af kroner i bredbåndsselskabet ComX, hvor han bliver ny bestyrelsesformand.

Bredbåndsselskabet ComX har fået en storaktionær i form af it-millionæren Finn Helmer, der samtidig overtager posten som bestyrelsesformand i selskabet

- Med investeringen i ComX foretager jeg et paradigmeskift. Jeg ser store muligheder i virksomheden og anser ComX som en god platform for udbredelsen af det 10 gigabit-net jeg har prædiket siden 1998, fortalte Finn Helmer tidligere på et pressemøde tirsdag.

I alt har ComX fået en kapitaltilførsel på 44 millioner kroner, og aktiekapitalen er nu oppe på 50 millioner kroner.

De tre storaktionærer er i dag den oprindelige Henrik Ottensten, Jesper Henrik Jørgsen og nu også Finn Helmer.

Giga-salg gav 300 millioner

Finn Helmer blev omkring 300 millioner kroner rigere, da Intel i marts 2000 købte det lille NKT-ejede selskab Giga for 9,4 milliarder kroner. Siden da har han deltaget i etableringen af mere end 40 virksomheder og er nu aktiv investor i ComX.

- Min investering og posten som bestyrelsesformand giver mig mulighed for påvirke selskabet, siger Finn Helmer, der mener, at "ComX nu kan og skal befæste sin position på det danske bredbåndsmarked."

På pressemødet blev også ComX's nye administrerende direktør Nils Overgaard officielt præsenteret.

Han fortalte, at ledelsen forventer en markant vækst i 2006:

- Vi regner med at fordoble antallet af kunder og nå et tocifret EBITDA-resultat (resultat før renter, skat og afskrivninger, red.), siger Nils Overgaard.

Han lod forstå, at selskabet arbejder på at nå en afklaring med indholdsleverandøren Viasat, hvis indhold ComX i øjeblikket har fogedforbud mod at beskæftige sig med.

ComX har i øjeblikket knap 20.000 kunder og runder ifølge direktøren i denne uge husstand nummer 25.000 med modtagerboks.

- Nu fokuserer vi på at få flere kunder på de eksisterende installationer og i øvrigt genskabe tilliden til ComX, siger Nils Overgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere