TDC vil slå elselskaber med to kobberkabler

To tynde kobberkabler koblet sammen til ét er TDC's hemmelige våben, der skal skyde hul i elselskabernes milliardinvesteringer i bredbånd. TDC lover 100 mbit/s til danskerne via kobberkablerne.

En kraftig udbygning af TDC's landsdækkende telenetværk skal bringe det tekniske udstyr tættere på de enkelte husstande og i sidste ende give forbindelser på op mod 100 megabit i sekundet.

Og det er vel at mærke ved hjælp af de velafprøvede kobberkabler ud til de enkelte husstande, hvor hovedparten i dag har et ekstra kobberpar, der ikke bruges.

Sådan lød TDC's vision, da selskabet onsdag præsenterede de kommende års strategi for udbygningen af telegigantens netværk.

Rammer elselskaber

Udbygningen skal først og fremmest ramme elselskabernes milliardinvesteringer i at grave fiberkabler i jorden, hvilket administrerende direktør Kim Frimer fra TDC Totalløsninger ikke lagde skjul på.

- Jeg synes, det er spild af samfundets ressourcer og mine elkroner at grave samtlige danske veje op og lægge fiber ind for at levere noget, man kan give med den nuværende infrastruktur, siger han.

TDC er enig i, at fiberkabler på længere sigt er den rette løsning, men at der ikke er brug for de svimlende båndbredder endnu.

Nye bredbåndsteknologier

Nye bredbåndsteknologier som ADSL2+ og VDSL2 gør det nemlig muligt for TDC at hive endnu mere båndbredde ud af de gamle kobberkabler, som blev gravet i jorden for at give alle danskere en telefonforbindelse.

Samtidig gør kabelmodem-teknologien Docsis 3.0 det muligt at nå hastigheder på op mod 100 megabit i sekundet for de coax-kabler, som leverer signaler til kabel-tv.

TDC har i et testlaboratorium nået en hastighed på 111 megabit i sekundet med VDSL2, men i praksis vil hastigheden være på op til 50 megabit i sekundet.

Her kan TDC dog udnytte, at der i 85 procent af danske hjem findes et ekstra kobberpar i reserve, som kan udnyttes til at fordoble hastigheden.

Bredbånd til 99 procent

TDC kan i dag levere bredbånd - defineret som 128 kilobit i sekundet eller mere - til omkring 99 procent af danske husstande.

De højere hastigheder kræver, at afstanden til den enkelte husstand er mindre, og TDC graver derfor fiberkabler ud til fremskudte bokse, hvorfra kobberkablerne tages i brug.

I 2006 forventer TDC, at 40 procent af samtlige husstande kan få 20 megabit i sekundet, mens kun en tredjedel af danske husstande kan få op til 50 megabit i sekundet.

Om to år vil udbredelsen være øget, så tre ud af fire danske husstande vil kunne få en forbindelse på 20 megabit i sekundet ved hjælp af kobberet.

TDC har opstillet et scenario, der viser at 20 megabit i sekundet er rigelig til at levere både IP-telefoni, tv, musik og netadgang til en hel familie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere