CMS-leverandører oversvømmer markedet

Tema: Der er ikke kommet nogen konsolidering på CMS-markedet. I stedet bliver der ved med at komme nye systemer og leverandører til.

CMS-markedet er ungt og uforudsigeligt. Måske netop derfor er den konsolidering, som mange hidtil har ventet ville komme, indtil videre ikke blevet til noget. Tværtimod.

En opgørelse over antallet af systemer og leverandører på det danske marked viser, at der 1.marts i år var 137 leverandører og 151 systemer.

Tallene stammer fra det danske Content Management Forum, der er et internetbaseret netværk for folk, der beskæftiger sig med content management.

Kan markedet bære så mange?

Opgørelsen overrasker, fordi der tidligere har været sået tvivl om, hvorvidt markedet kunne bære så mange danske producenter, når internationale sværvægtere som Microsoft og IBM begyndte at vise muskler med deres CMS-løsninger.

- De systemer, der tilbydes, er meget forskellige og målrettet alt lige fra biblioteker til reklamebureauer. Mange af de mindre leverandører sigter mod bestemte nicher - for eksempel mod sportsklubber - og derfor er der plads til så mange producenter, siger konsulenten Janus Boye, der rådgiver virksomheder om køb af CMS. Det er også ham, der står bag opgørelsen.

Også Lars Pedersen fra det uvildige konsulentfirma BNP, der for sjette år i træk overvåger CMS-markedet, konkluderer, at der fortsat er plads til mange forskellige producenter.

Nemmere at beholde det gamle

- Vi kan konstatere, at konsolideringen ikke er mere udbredt end for et par år siden, og det skyldes blandt andet, at der er udviklet en masse systemer, som virksomhederne har lært at bruge, mener Lars Pedersen.

Det betyder, at det et langt stykke hen ad vejen er lettest at beholde og videreudvikle det eksisterende system frem for at skifte til et nyt.

- Og det holder mange af de små leverandører i live, siger han.

BNP laver hvert år en benchmarkanalyse af CMS-markedet, og selvom der er kommet mange nye producenter til, mener BNP, at antallet af seriøse, danske systemer er begrænset.

- Der er under 10 danske systemer, som kan understøtte de krav og behov, som mellemstore og store virksomheder har. Der skal være en fleksibilitet i systemet, så det for eksempel kan integrere med virksomhedens ERP- og ESDH-system, siger Lars Pedersen.

Hos analysehuset IDC vurderer Bill Clough, at de danske leverandørers overlevelse afhænger af deres forretningsstrategier.

- Det afhænger meget af, hvem de forsøger at nå med deres produkter. Hvis man har et nicheprodukt, kan man måske nok blive på markedet. Det afhænger helt af, hvilken type af kunder, man har, siger Bill Clough.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere