PBS i konkurrence med betalingsgateways

Betalingsformidleren PBS vil i løbet af kort tid selv tilbyde betalingsgatways til netbutikker i konkurrence med de eksisterende udbydere på det danske marked.

Bankernes betalingsformidler PBS kaster sig i løbet af kort tid ud på markedet for betalingsgateways til netbutikker.

PBS har hidtil alene tilbudt butikkerne indløsningsaftaler i forhold til betalingskort, men vil i løbet af et par måneder være klar til også selv at tilbyde butikkerne betalingsmoduler - såkaldte betalingsgateways.

Færre konkurrenter

Antallet af danske betalingsgateways blev i slutningen af 2005 reduceret fra knap 100 til under 20 efter skærpede krav gennemført af PBS på vegne af blandt andre kortudbyderen Visa.

I forbindelse med det udskilningsløb har PBS overtaget et gatewaymodul fra selskabet Consius, fortæller PBS-direktør Nils Hilbard.

PBS forventer i løbet af nogle måneder at være klar til via det modul selv at tilbyde en betalingsløsning til netbutikkerne. Løsningen vil kunne håndtere både danske og internationale betalingskort.

- Andre betalingsformidlere på det internationale marked kan tilbyde både indløsningsaftaler og gatewaymoduler. Vi ønsker at have den samme mulighed på et marked, hvor vi mærker stigende efterspørgsel, siger Nils Hilbard.

Dermed bevæger PBS sig længere ud i leverancekæden mod netbutikkerne. De har hidtil haft en indløsningaftale på kreditkort med PBS, men købt deres betalingsgateway hos selskaber som DIBS, Quickpay og Interpay.

Undren hos Quickpay

Hos Quickpay undrer administrerende direktør Thomas Jensen sig over det nye skridt fra PBS.

- PBS har i dag defacto-monopol på danske indløsningsaftaler og er samtidig klart dominerende på internationale indløsningsaftaler, siger Thomas Jensen.

- PBS har direkte adgang til alle kunderne, og man kan forestille sig, at selskabet kan benytte den position til at forvride konkurrencen, siger han.

Han mener, at der kan gemme sig en sag for Konkurrencestyrelsen i udspillet fra PBS.

Konkurrencestyrelsen oplyser til Computerworld, at man ingen kommentarer har til PBS' planer, men at man vil se på sagen, hvis der kommer en henvendelse.

Styrelsen undersøgte sidste år, om der skulle skrides ind over for PBS' gebyrer for Dankort-betalinger.

Det skete efter kritik af, at PBS-gebyret er højere på nettet end ved fysiske butikker. Konkurrencestyrelsen nåde imidlertid frem til, at der ikke var grundlag for at skride ind over for PBS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere