Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

ESDH-selskab opruster efter stor tilbagegang

Overskudgraden skal hæves, toplinien skal op, og så skal der ansættes omkring 25 mand. Det er planen hos Software Innovation, som netop har afleveret et årsregnskab med ny tilbagegang.

Software Innovatoion skal toptrimmes og både toplinie, overskudsgrad og medarbejdertal skal hæves.

Det siger administrerende direktør, Jakob Bring Truelsen, der tidligere på året overtog topposten efter Frank Høyer Rasmussen.

Det norsk-ejede it-firma har i forhold til året før tabt både omsætning og indtjening.

Selskabets årsresultat er buldret ned fra 20,7 millioner kroner i 2004 til 900.000 kroner i seneste regnskab.

Jakob Bring Truelsen tager det dog roligt, at 2005-resultatet blot er 4,3 procent af resultatet i 2004.

Royalties sænker resultat

- Det skyldes at vi i foregående år begyndte at afregne royalties direkte til vores norske moderselskab. Det gjorde vi ikke i 2004, og det har altså indflydelse på regnskabet, siger han.

Software Innovation fremstiller og sælger løsninger til markedet for elektronisk dokument og sags- håndteringssystemer (ESDH).

Køberne er både private virksomheder og offentlige institutioner. Og det er især de sidste, som har haft indflydelse på firmaet i det seneste år.

It-firmaet i Nærum vandt blandt andet i årets løb Domsstolsstyrelsen som kunde. Det er - ifølge Jakob Bring Truelsen - den største aftale på et FESD-projekt (Fælles offentligt Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering) som endnu er indgået i Danmark.

Langsigtet effekt

Projektet skal realiseres i 2008 og betyder, at firmaet skal rulle ESDH ud i samtlige afdelinger i Domstolsstyrelsen.

- Vi er helt eventyrligt stolte. Det er et projekt på knapt 43 millioner kroner, og det bliver helt fantastisk for os, siger Jakob Bring Truelsen.

Ud over at have en positiv effekt på selskabets næste regnskab hos Software Innovation, får den store ordre også en mere langsigtet effekt.

- Det betyder, at vi nu er konkurrencedygtige i forhold til nogen af de meget store spillere på markedet, siger Jakob Bring Truelsen.

Et af midlerne til at fremme det mål, er at ansatte ydeligere medarbejdere, så tallet kommer op omkring 120 ansatte, fortæller Jakob Bring Truelsen.

Software Innovation har 93 ansatte og er repræsenteret i Danmark, Norge, Sverige og Finland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere