Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Sikkerhedshul i TDC's 650.000 digitale signaturer

En sårbarhed i hjælpe-softwaren til den digitale signatur kan give uvedkommende adgang til brugernes computere. TDC har fredag frigivet en sikkerhedsopdatering til de 650.000 signaturer.

TDC har fredag frigivet en sikkerhedsopdatering, der lukker en sårbarhed i den digitale signatur. Signaturen er udstedt i 650.000 eksemplarer til private brugere og medarbejdere i en lang række virksomheder.

Sårbarheden ligger ikke i selve den digitale signatur, men i et af de hjælpeprogrammer, der aktiverer signaturen, oplyser direktør i TDC Online, Per Rasmussen.

Han vil af sikkerhedshensyn ikke gå i detaljer om sårbarheden, men opfordrer alle brugere af den digitale signatur til at hente og installere den sikkerheds-opdatering, som TDC har frigivet.

- Vi blev gjort opmærksom på sårbarheden for lidt mere end en måned siden og har siden arbejdet stort set i døgndrift på en sikkerhedsopdatering, som nu er klar, siger Per Rasmussen.

Ingen kendte angreb

Sårbarheden kan ifølge Per Rasmussen udnyttes til at give uvedkommende adgang til signatur-ejerens systemer.

Der er tale om et overløbshul – et såkaldt buffer overflow – der ifølge Per Rasmussen ofte forekommer i Windows-baseret software, og som generelt er svært at udnytte.

- Den digitale signatur er ikke anderledes end andre Windows-programmer, og der ligger derfor en række delkomponenter omkring signaturen. Det er i en af dem, at der er fundet en sårbarhed, siger Per Rasmussen.

- Vi ønsker ikke at komme med mere præcise oplysninger om sikkerhedshullet, fordi det vil gøre det nemmere for folk, der kan tænkes at ville søge efter sårbarhed med henblik på at udnytte den, siger han.

Ifølge Per Rasmussen er sikkerhedshullet ikke blevet udnyttet, og TDC har heller ikke grund til at tro, at nogen har forsøgt.

- Vi blev gjort opmærksom på problemet af en personkreds, som har fundet sårbarheden og efterfølgende har kontaktet os, siger han.

Vejledning til alle

TDC sender de kommende dage en e-mail til alle brugere af den digitale signatur med en opfordring til at hente sikkerhedsopdateringen og en vejledning i at installere den.

- Vores vigtigste mål i den her sammenhæng er at sikre, at brugerne kan være trygge ved at bruge den digitale signatur, og derfor opfordrer vi alle brugerne til at hente sikkerhedsopdateringen, siger Per Rasmussen.

Per Rasmussen sammenligner TDC-opdateringen med de tilsvarende løbende opdateringer fra eksempelvis Microsoft til styresystemet Windows og tilknyttede programmer som internet-browsere eller medieafspillere.

Udover at lukke sårbarheden rummer opdateringen fra TDC en række funktioner, der ifølge Per Rasmussen vil gøre det nemmere at bruge signaturen. Selve den digitale signatur berøres ikke af opdateringen, der efterfølgende vil fungere som hidtil.

Den digitale signatur udrulles af TDC og fungerer som borgeres og virksomheders digitale underskift hos blandt andre en række offentlige myndigheder.

Ifølge TDC er der udstedt 650.000 signaturer fordelt på 550.000 private brugere og knapt 100.000 medarbejdere i 28.000 virksomheder.

Relevante link

Sikkerhedsopdatering fra TDC

Sikkerhedsrapport fra Danish Computer Incident Response Team (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere