Surftown smider blogger ud efter digg-effekt

Webhotellet Surftown lukker en århusiansk webdesigners blog efter han fik citeret en artikel på internetmediet digg.com. Det skabte for meget trafik.

For mange bloggere er det en stor ære at blive citeret på de store internationale internetmedier Slashdot og Digg.com.

Men medaljen har en bagside. Digg-effekten kan nemlig koste bloggeren hans webhotel.

Den dansk webdesigner Thomas Silkjær med base i Århus oplever netop nu digg-effekten på egen krop.

Efter at den internationale side digg.com har citeret en artikel fra designerens blog, er besøgstallet nemlig steget så meget, at webhotellet Surftown nu har smidt ham ud, siger han.

- Jeg forstår ikke, hvorfor man skal smides ud, fordi man har trafik på sin hjemmeside. Især ikke når Surftown reklamerer med fri trafik, siger Thomas Silkjær.

10.000 besøgede på et døgn

Thomas Silkjærs side theundersigned.net har det seneste døgn haft 10.000 besøgende, hvilket er langt mere end normalt.

- Jeg tror, at det handler om, at besøgene kommer meget massivt. Men det drejer sig jo bare om, at der kommer en forfærdelig masse på kort tid i stedet for få over længere tid. Jeg bliver jo ikke ved med at have så mange besøgende, siger Thomas Silkjær.

De høje trafiktal har ikke destor mindre fået webhotellet Surftown til at sende en mail, hvor selskabet forklarer, at den store trafik har generet andre kunder, og at firmaet derfor opsiger kontrakten med en måneds varsel, fortæller Thomas Silkjær.

- Det undrer mig, at de bare sender en mail som fortæller at jeg bliver smidt ud. I stedet kunne man jo spørge om jeg var villig til at betale noget mere for den ekstra trafik, siger Thomas Silkjær.

Vi har fri trafik

Hos Surftown afviser produktchef Thomas Follmann, at hjemmesiden bliver lukket på grund af for meget trafik. Det er derimod, fordi den bruger for mange ressourcer, siger han.

- Vi har jo fri trafik. Vi har aldrig opsagt nogen, fordi de har for meget trafik. Men en kunde må ifølge vores kontrakt ikke være ressourcemæssigt til gene for andre. Vores kunder er ikke altid herrer over, hvor mange besøg de får. Men ofte skyldes ressourceproblemer, at kunden bruger forkert kode på sin side, siger Thomas Follmann.

Ud over theundersigned.net får Thomas Silkjær lukket fire andre sider hos Surftown efter at være citeret på digg.com.

Thomas Silkjærs blog




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere