Ny medielicens på 2.090 kroner på computere

Computere og visse mobiltelefoner pålægges licens med det medieforlig, der mandag er indgået af kulturminister Brian Mikkelsen og en række partier. Digital tv og radio udbygges. DR-arkiver digitaliseres for millioner.

Fra 1. januar fjernes den traditionelle tv-licens til fordel for en ny medielicens.

Den nye licens omfatter alle apparater, der kan modtage billedprogrammer og - tjenester, herunder computere og visse mobiltelefoner.

Medielicensen bliver på 2.090 kroner årligt frem til 2010, fremgår det af den medieaftale, der efter de seneste ugers forhandlinger mandag er indgået mellem regeringen og Folketingets øvrige partier minus Enhedslisten.

Den nye medielicens indføres fra første januar 2007 og dækker alle licenspligtige apparater i en husstand.

Rammer 30.000

Også den særlige tv-licens for erhvervsvirksomheder ændres, men på en sådan måde, at den samlede licensbetaling ikke bliver højere end det nuværende niveau. Den nøjagtige model skal nu fastlægges af DR og repræsentanter for erhvervslivet i fællesskab.

Radiolicensen fortsætter som hidtil for husstande, der kun har radio.

Kulturministeriet har tidligere over for Computerworld anslået, at den nye medielicens frem til 2010 vil ramme 30.000 husstande.

Det er husstande, der i dag ikke har fjernsyn, men som har mulighed for at se tv via computere.

Kulturministeriet oplyste endvidere, at det ikke vil være afgørende for om en computer er omfattet af den nye licens, om den har indbygget tv-tuner eller ej, da det uanset vil være muligt at se tv via internettet.

Mere DAB til folket

Udover den nye medielicens medfører det nye medieforlig, at der sættes ekstra skub i udbredelsen af digital tv og digital radio.

På tv-siden bliver det blandt andet via det jordbaserede sendenet, der skal drives af en operatør på et forretningsmæssigt grundlag for at sikre et bredt programudbud.

Både TV2, DR, TDC og MTG har lagt billet ind på den opgave.

For digital radio omfatter udbygningen på DAB-området blandt andet udbud af nye radiokanaler på auktion.

Medieforliget omfatter også øget digitalisering af DR's arkiver, som public service-stationen ud af de øgede licensindtægter skal finde millionerne til.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) erklærer sig i en pressemeddelelse tilfreds med den nye aftale.

- Den fremtidssikrer DR og TV2 og giver også forbedrede vilkår for det private produktionsmiljø. Vi slår fast, at DR er vores centrale public service-station, men vi sikrer også, at DR får den konkurrence, der er nødvendig for, at stationen hele tiden udvikler og forbedrer sig, udtaler Brian Mikkelsen.

Relevante link

Medieaftale 2007-2010 (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere