Google: Rapporter om klik-svindel overdriver

Google hævder i en ny rapport, at analysefirmaerne regner forkert, når de opgør andelen af falske klik på vegne af annoncørerne.

Internetfirmaet Google, der i høj grad er afhængig af indtægterne fra klik på annoncer, påpeger i en ny rapport, at flere af de firmaer, der analyserer webtrafik for at finde fup med klik på reklamer, bruger fejlbehæftede metoder.

Google er sammen med flere af selskabets konkurrenter kommet i modvind fra annoncører, der mener at være blevet snydt på grund af falske klik.

Googles annoncemodel bygger på betaling pr. klik.

To former for svindel

Det kan føre til to former for svindel.

Enten kan annoncørens konkurrenter sørge for, at der bliver klikket mange gange på annoncørens annoncer for at presse reklameudgifterne op, uden annoncøren får noget ud af det.

Eller også kan den ansvarlige for det websted, hvor reklamerne vises, selv klikke på annoncerne for at give sig selv en større indtægt.

Flere af de firmaer, der hjælper annoncører med at måle, hvor stor en andel der er falske klik, anslår, at op mod 30 procent af klikkene er fup.

Uenige om målinger

Striden mellem Google og annoncørerne går netop på målingen af de falske klik. Google overvåger selv annoncerne og fratrækker de klik, Google vurderer er falske.

Den andel er imidlertid mindre, end de tal annoncørernes analysefirmaer er nået frem til.

I den nye rapport fremhæver Google en række metodefejl hos analysefirmaernes målinger.

Blandt andet tæller flere af dem et falsk klik flere gange, når en bruger af den ene eller anden grund genindlæser en side.

Selv om Google for nylig indgik et forlig med en række af de annoncører, der havde sagsøgt firmaet, så er der stadig flere hundrede firmaer, der har sagt nej tak til forliget og forbeholder sig retten til at fortsætte med at sagsøge Google.

Google fremhæver tre firmaer, som ifølge selskabet har pustet tallene kunstigt op på grund af fejlagtige metoder: ClickFacts, Click Forensics og MordComms AdWatcher.

Google vil nu samarbejde tættere med de tre firmaer for at nå frem til mere præcise opmålinger.

- Det er vi meget spændte på. Det er et skridt i den rigtige retning, siger strategichef Mikhail Ledvich fra ClickFacts.

Relevant link

Google rapport (PDF)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere