Succes med HR-software giver Mindkey sejren

Softwarehuset MindKey, der er specialister i software til strategisk HR, er årets vinder af basissoftware-kategorien i Top 100. Fremgang og tro på egne evner får nu MindKey til at gå fra at levere moduler via Microsoft til at satse på selskabets egne produkter.

Det var de kongeliges sommerslot. Udenfor gik de på jagt, mens prins Valdemar fik målt sin højde op af en træstolpe inde på slottet. Knivmærkerne er der stadig.

Dengang var Enrum Slot symbol for magt. I dag er den symbol for succes. MindKeys succes.

MindKey har to etager i slottets hovedbygning.

Her arbejder 20 mennesker med at udvikle softwareløsninger til human capital management, samt at konsultere i HCM.

- Det er lidt anderledes end HRM, for HRM er meget løn og arbejdstidsregistrering. Men det vi laver, det er strategisk HR, siger administrerende direktør Bo Nielsson.

Strategisk HR handler i hans øjne om analyser og værktøjer til, hvordan man bedst muligt bruger sine medarbejdere.

Der er flere helt store firmaer, der beskæftiger sig med strategisk HR, men MindKeys succes bunder i, at de hovedsageligt er gået efter markedet med 50-1000 medarbejdere, hvor blandt andet SAP og PeopleSoft hovedsageligt er gået efter firmaer med over 10.000 ansatte.

Fra privatvillaen til slottet

Eventyret på slottet startede hjemme i Bo Nielssons privatvilla.

For ti år siden startede han sammen med tre andre tidligere Damgaard-medarbejdere deres eget firma, der startede med at lave HRM-applikationer til Damgaard og Navision.

Muligheden for at flytte ud på Enrum Slot kom ved en tilfældighed, men Bo Nielsson mener, at firmaet klart hører til et sted, hvor medarbejderne kan nyde udsigten ud over Øresund og slottets 20 tønder land:

- Jeg er bevidst om, at mønten kan flippe med janteloven, og så kan folk sige: ”Hvorfor skal de bo i sådan nogle lokaler for”. Men man kan også få for meget jantelov. Jeg har ikke noget imod at fortælle folk, der kommer her, at vi rent faktisk har succes, siger han.

Den succes skal fortsætte med et nyt program, der ligesom firmaet også hedder MindKey. Det kom på markedet sidste år.

Indtil videre er udviklingsomkostningerne på 25 millioner ikke tjent hjem, men det betyder ikke underskud hos MindKey, der i stedet stadig tjener flere og flere penge på applikationerne til Microsoft Dynamics AX.

Sidste år steg omsætningen af disse applikationer med 40%, hovedsageligt igennem Microsoft.

- Microsoft præsenterer de her produkter, som om det var deres eget. Der er ikke nogen, der ved, vi laver det, siger Bo Nielsson og ser det som grunden til, at firmaet har eksisteret nærmest ubemærket indtil nu.

En søgning på MindKey i Computerworlds avisarkiv afslører kun to korte noter.

Ikke en skam at kopiere Outlook

Men nu skal kunderne kende dem, for det nye produkt bliver solgt direkte gennem MindKeys egne distributionsfirmaer i Danmark og i Washington i USA.

Forbindelsen til Microsoft er dog stadig tydelig.

- Vi er gået så langt, så de her ikoner er håndtegnede nede i Australien, fuldstændig XP-like, fortæller Bo Nielsson, mens han fremviser programmet, der ved første øjekast ligner Microsoft Outlook.

Det er hele meningen. Programmet skal være let at gå til, så firmaets konsulentafdeling kun behøver at lære firmaernes ansatte, hvad de skal bruge programmet til og ikke hvordan.

- Den kan alle Microsoft-teknologierne. Dem vi vil henvende os til, de bruger hovedsageligt Office som deres HR-platform, så det var en ambition for os at sige: "Dem der kan bruge Microsofts programmer i forvejen, de skal også kunne bruge MindKey, siger Bo Nielsson.

Microsoft har sat pris på MindKeys loyalitet.

MindKey og ScanJour er de eneste danske virksomheder i deres Ascend-program, der giver mulighed for at udvikle programmer og applikationer til Office 2007, inden det udkommer.

Derudover vil Microsoft muligvis agere distributør for programmet, MindKey, i USA. I det tilfælde vil programmet ikke kun blive solgt til de mindre virksomheder, men også firmaer med over 5000 ansatte.




IT-JOB

Danske Commodities A/S

Senior software developer

extri:co A/S

Senior driftskonsulent

Børns Vilkår

IT Supporter (Valby)

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere