Cybercity satser på 20 Mbit – TDC sveder ikke

Cybercity skyder for anden gang inden for blot halvanden måned hastighederne i vejret og tilbyder nu 20 Mbit til 399 kroner om måneden. Hos TDC er prisen på den samme hastighed mere end dobbelt så høj

For blot halvanden måned siden meldte Cybercity ud, at man nu kunne tilbyde en otte Mbit internetforbindelse til 399 kroner om måneden, men allerede nu mere end fordobler bredbåndsudbyderen hastigheden til 20 Mbit.

Prisen er den samme.

Hastighedsforøgelsen er mulig, fordi Cybercity udnytter ADSL2+ teknologien, og prisen er et udtryk for, at Cybercity kan høste stordriftsfordele i Hovedstadsområdet.

Vil have maksimale hastigheder

- Vi vil gerne give de maksimale hastigheder til de kunder, som nu ønsker det. Vi lancerer ADSL2+ på alle vores centraler fra december, men begynder her i København med de 20 Mbit på 15 centraler, fortæller Cybercitys markedsdirektør, Henrik Skov.

Resten af landet får de 20 Mbit til december. Her vil priserne dog blive højere, fordi der ikke er de samme stordriftsfordele, oplyser Henrik Skov.

Smalt segment

Produktet, som hedder Solo Bredbånd, skal kunderne selv bestille online, ligesom man selv må finde svar på eventuelle spørgsmål på hjemmesiden.

Under alle omstændigheder ligger Cybercitys pris dog et pænt stykke under de nærmeste konkurrenter.

Tele2’s hurtigste ADSL-forbindelse på 8192/512 kbit/s koster i dag 379 kroner om måneden, men det kræver så også samtidig, at man betaler 49 kroner for en fastnettelefon hos Tele2.

TDC-pris: 859 kroner per måned
Hos TDC kan kunderne for de 399 kroner kun få en forbindelse på 2048/512 kbit/s, og hvis man vil helt op på de 20 mbit, koster det 859 kroner om måneden.

Cybercitys markedsdirektør, Henrik Skov, peger på, at virksomheden med de 20 Mbit satser på at kapre kunder i et smalt, men voksende, segment.

- Der er et segment, der vokser, fordi det bliver mere og mere almindeligt at anvende nettet til at se tv og downloade store mængder data. Med det her produkt melder vi os på banen i forhold til det segment, der ønsker at bruge nettet til den type ydelser, siger Henrik Skov.

TDC har ro på

Ifølge IT- og Telestyrelsens seneste halvårsstatistik står TDC i dag for 61,1 procent af alle danske internetabonnementer, mens Cybercity står for 9,1, Telia for 9,9 og Tele2 for 7,4 procent af internetabonnementerne.

TDC ser da heller ikke i første omgang Cybercitys satsning som den store trussel.

- En ting er den rene pris for forbindelsen, noget andet er den service og en kvalitet, der følger med produktet. Og når du lægger den pakke sammen, ligger vi meget i pris og ydelser meget, meget fornuftigt i forhold til vores hovedkonkurrenter, siger Gert Rieder, der er direktør i TDC Privat.

Vil følge udviklingen

Han oplyser, at TDC vil følge Cybercitys produkt i den kommende tid for at se, hvordan prisen og udbredelsen arter sig.

- Vi ser det egentlig bare som en naturlig forlængelse af det produkt, de lancerede i sommers. Lad os nu se, hvordan prisen bliver på sigt, og hvor bredt man kommer ud med produktet, siger Gert Rieder.

Han peger på, at massemarkedet fortsat ligger længere nede i både pris og hastigheder, selv om efterspørgslen på de meget høje internethastigheder stiger.

Den situation erkender Henrik Skov fra Cybercity.

- Massemarkedet ligger på lavere priser og lavere hastigheder. Der er mange kunder, der bare ønsker at have adgang til nettet – og ikke at betale for en meget høj båndbredde. Men vi må også sande, at der er et segment, der ønsker at have en meget høj hastighed, fordi de anvender nogen af de mere avancerede tjenester på nettet – og det er det segment, vi nu tilbyder det her produkt til, siger markedsdirektør Henrik Skov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere