Fredelig bredbåndsdag trods optrappet krig

Reportage: 470 personer fra bredbåndsindustrien forsøgte i dag at binde bånd mellem de mange forskellige interesser, der er på spil i branchen. Alle kunne juble over Danmarks position som et førende internetsamfund, men bag klapsalverne viste sig atter en tilspidset konkurrencesituation.

- Vi har måttet udvide deltagerantallet tre gange.

Sådan lød det, da 470 personer i dag blev budt velkommen til konferencen Bredbåndsdagen 2006 i København.

Og for at understrege den optimisme blev den første kommentar fulgt op af en erindring om, at musiklegenden Van Morrison havde givet den gas i selv samme bygning som konferencen for ikke så længe siden.

Jo, bredbåndsfolket i Falconer var i godt humør, og da belysningen i salen var dæmpet, og spotlyset havde fundet scenen, kunne Jørgen Abild, direktør i IT- og Telstyrelsen, da også berette, at Danmark klarer sig ganske godt som bredbåndssamfund.

- Men der fortsat er brug for en regulering af markedet, så der kan komme en bedre konkurrence, understregede direktøren.

Elselskaber et hovedtema

Af samme årsag ser Jørgen Abild meget positivt på de mange investeringer fra elselskaberne, der netop er med til at øge konkurrencen.

- Jeg tror, at en konkurrence mellem forskellige former for infrastrukturer er positiv, sagde Jørgen Abild med henvisning til, at bredbåndet har mange ansigter i form af både det almindelige kobbernet, fiberforbindelserne og de trådløse teknologier.

I det hele taget var elselskabernes store bredbåndsinvesteringer et af hovedtemaerne på Bredbåndsdagen.

Canadiske Bill St. Arnaud fra internetorganisationen Canarie Inc. udtrykte begejstring over at være i det land i verden, hvor der flest bredbåndsforbindelser per indbygger. Alligevel dryppede han lidt malurt i bægeret, da han gav elselskaberne et godt råd med på vejen.

- I skal ikke forsøge at blive telefonselskaber. Sats på fiberen og intet andet, og tjen penge på at skabe og vedligeholde infrastrukturen, lød det fra Bill St. Arnaud.

TDC: Vi skal lytte til kunderne
Det er uvist, om det var med den kommentar som inspiration, at Kim Frimer, direktør for TDC Totalløsninger, gik på scenen lidt senere.

Under alle omstændigheder var hans vinkel på bredbåndssituationen klar – danskerne har slet ikke brug for de vildt høje hastigheder, som fibernetværket kan tilbyde.

- Vi snakker meget om hastigheder i vores branche, men er det egentlig det, vores kunder interesserer sig for, lød det retoriske spørgsmål fra Kim Frimer.

Han viste herefter en grafik over TDC’s bredbåndskunder, der i gennemsnit har 1,8 Mbit at gøre godt med, hvilket ifølge Kim Frimer er mere end rigeligt for de fleste.

I stedet er det ting som service og indhold, der skal fokus på, mener TDC.

Samtidig kunne Kim Frimer dog fortælle, at TDC snart kan tilbyde 50 Mbit på kobbernettet, og at man samtidig aldrig har gravet så meget fiber ned i jorden, som man har gjort i år.

- Men det er klart, at når vi har så meget kobber i jorden, som vi har, ville vi da være godt dumme, hvis vi ikke forsøgte at tjene penge på det, forklarede Kim Frimer og slog samtidig fast, at TDC er ligeglad med, hvilken net-teknologi, man bruger – bare det er den mest økonomiske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere